2013-09-23 10:09:04
Φωτογραφία για Κίνα: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τον τυφώνα Ουσάγκι
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας του τυφώνα Ουσάγκι που πλήττει το Χονγκ Κονγκ και τις ανατολικές ακτές της Κίνας, προκαλώντας... διακοπές στην ηλεκτροδότηση και πλημμύρες σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πολλά από τα θύματα πνίγηκαν, ενώ ορισμένοι καταπλακώθηκαν από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.

Ο Ουσάγκι έφτασε το απόγευμα της Κυριακής πάνω από το Χονγκ Κονγκ με αποτέλεσμα τουλάχιστον 370 πτήσεις από και προς την περιοχή να ακυρωθούν και το χρηματιστήριο να παραμείνει κλειστό για πολλές ώρες.

Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας εξέδωσε προειδοποιήσεις και περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στην επαρχία Φουτζίγια, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Ειδήσεων.

Ριπές ανέμου με ταχύτητες που έφταναν τα 180 χιλιόμετρα την ώρα προκάλεσαν την πτώση δέντρων και την ανατροπή πολλών αυτοκινήτων.

Στον πυρηνικό σταθμό του Ντάγια Μπέι, ο οποίος βρίσκεται στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ ανατολικά του Χονγκ Κονγκ, έχει ξεκινήσει το πρόγραμμα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Παρά τις προειδοποιήσεις ότι ο τυφώνας θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό κίνδυνο για το Χονγκ Κονγκ, δεν υπήρξαν μεγάλες ζημιές στη πόλη, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ