2013-09-18 16:56:04
Φωτογραφία για Η γερμανική ακροδεξιά δεν κατάφερε να φιμώσει τον προέδρο
Απέρριψε το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο την προσφυγή του γερμανικού NPD στην Καρλσρούη να «φιμωθεί» ο γερμανός πρόεδρος, που αποκάλεσε «τρελούς» τα μέλη του κόμματος και κάλεσε... τους πολίτες να τους δείξουν τα όριά τους.

Το ακροδεξιό κόμμα, ναζιστικών καταβολών, είχε ζητήσει από την Καρλσρούη να απαγορεύσει, με επείγουσα εκδίκαση, στον πρόεδρο να εκφράζεται έτσι πριν τις εκλογές, αλλά το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι για επείγουσα διαδικασία.

«Χρειαζόμαστε πολίτες που θα βγουν στο δρόμο και θα δείξουν σε αυτούς τους τρελούς τα όριά τους» είπε, έξω από τα δόντια, ο πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ στα τέλη Αυγούστου.

Στις πορείες του, ναζιστικών καταβολών, ακροδεξιού NPD τα συνθήματα στρέφονται κυρίως εναντίον των μεταναστών αλλά οι κινητοποιήσεις του συνοδεύονται τις περισσότερες φορές με αντιδιαδηλώσεις.

Το NPD αντέδρασε στην αναφορά του Γκάουκ, και του απηύθυνε ερώτημα εάν με εκείνη του τη δήλωση επιδοκιμάζει τις αντιδιαδηλώσεις. Η απάντηση που βγήκε από το προεδρικό μέγαρο ήταν πως «η ανάγνωση της δήλωσης απαντά το ερώτημα».


Το κόμμα προσέφυγε έτσι στην Καρλσρούη, κατηγορώντας για προσβολή τον Γκάουκ και ζητώντας την επείγουσα εκδίκασης της προσφυγής ώστε να μην εκφράζεται έτσι ο Γκάουκ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Το αίτημα απορρίφθηκε, όπως ανακοίνωσε το Δικαστήριο, καθώς κρίθηκε ότι δεν συντρέχουν λόγοι επείγουσας εξέτασης και ότι ο πρόεδρος δεν αναμένεται να εκφραστεί με τρόπο που να επηρεάσει τις εκλογές της Κυριακής.
metrogreece.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ