2013-09-17 01:49:04
Φωτογραφία για «Κολλάει» η εκκαθάριση της ΑΕΚ!
Η ΑΕΚ βρίσκεται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και τους τελευταίους μήνες η τελευταία διοίκηση της ΠΑΕ υπό την προεδρία του Ανδρέα Δημητρέλου, κάνει τις τελευταίες κινήσεις που απαιτούνται.

Έτσι, ώστε να φύγουν τα υπέρογκα χρέη που δημιουργήθηκαν στην ΠΑΕ τα τελευταία 5 χρόνια, να μπορέσει να καθαρίσει η ομάδα και να ξεκινήσει την επιστροφή της από την Γ” εθνική. Ωστόσο, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του e-reportaz η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ. κολλάει. Και αυτό διότι το Υπουργείο Εμπορίου δεν δέχεται κάποια έγγραφα.

Συγκεκριμένα, στην Γ.Σ. της ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα τον περασμένο Ιούνιο αποφασίστηκε να διαγραφεί η εταιρία από τα μητρώα των ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών που τηρούνται στην αρμόδια διεύθυνση του στελέχους του Υπουργείου Σωτήρη Μασγανά, ενώ για το θέμα σχετικά ενήμερος είναι και ο νομικός σύμβουλος του Υφυπουργού Θανάση Σκόρδα, Στέλιος Στάικος. Ο εκκαθαριστής και τελευταίος πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ κ.Δημητρέλος, που είναι βέβαιο ότι θα καταδικασθεί μια από την μέρα ανάληψης των καθηκόντων του οι μη αποδοθέντες παρακρατούμενοι φόροι υπερβαίνουν τα 2 εκατ.ευρώ, κάνει σημαντικά λάθη και. παραλείψεις αναφορικά με την εκκαθάριση. Εκτός και αν εκτελεί εντολές από άλλους, που διαχειρίζονται πλέον την κατάσταση.


Χωρίς υπογραφές και. παράνομος

Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο κ.Δημητρέλος να καταθέσει ισολογισμό έναρξης και πριν λίγο χρονικό διάστημα και ισολογισμό λήξης, ο οποίος όμως έχει επιστραφεί δύο φορές από τον Διευθυντή της αρμόδιας Υπηρεσίας του Υπουργείου κ.Μασγανά με τον χαρακτηρισμό «απαράδεκτος» δύο φορές. Και αυτό διότι ο συγκεκριμένος ισολογισμός δεν φέρει την απαιτούμενη υπογραφή του τελευταίου οικονομικού διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΚ Παναγιώτη Βαλασσόπουλου (δεν είναι βέβαιο θα καταδικασθεί ποινικά και μέχρι στιγμής παρά τις. πιέσεις δεν υπογράφει), ενώ ο ισολογισμός φαίνεται ότι εμφανίζει ως ισοσκελισμένες τις υποχρεώσεις και τις απαιτήσεις της εκκαθάρισης! Παρότι άπαντες γνωρίζουν ότι τα χρέη της ΠΑΕ ΑΕΚ ξεπερνούν τα περίπου 33 εκατ.ευρώ και μόνο στο Δημόσιο οι οφειλές είναι περισσότερες από 20 εκατ.ευρώ. Και δεν υπάρχει καμία δυνατότητα να πληρωθεί το Δημόσιο, πλην της υπόθεσης Ψωμιάδη και την είσπραξη των χρημάτων από την συγκεκριμένη υπόθεση.

Πιέσεις να εγκρίνουν την εκκαθάριση

Μάλιστα, το Υπουργείο έχει ενημερώσει γραπτώς αρκετές φορές τον Χάρη Γρηγορίου, νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ για το θέμα και συγκεκριμένα η Υπηρεσία που προΐσταται ο κ.Μασγανάς. Αυτές οι γραπτές ενημερώσεις αναφέρουν ότι η εκκαθάριση από έναν εκκαθαριστή την στιγμή που το καταστατικό της προβλέπει υποχρεωτικά από δύο έως τέσσερις είναι παράνομη και πρέπει να εκλεγεί και δεύτερος. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του e-reportazασκούνται αφόρητες πιέσεις προς τους ίδιους ανθρώπους και προς αρμόδια όργανα της ΔΥΟ ΦΑΕ Αθηνών για την πιστοποίηση του μηδενισμού των χρεών της ΑΕΚ ώστε να ολοκληρωθεί παράνομα αλλά τυπικά η εκκαθάριση πριν τις 18 Σεπτεμβρίου οπότε δικάζεται από το Β” Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών ο Μάκης Ψωμιάδης για όλα αυτά τα κακουργήματα εις βάρος της ΑΕΚ, για να πέσει στα. μαλακά αφού η ΑΕΚ και οι δικηγόροι της δεν θα νομιμοποιούνται πλέον μετά τη λύση της ΑΕΚ να παρίστανται και μάρτυρες κατηγορίες δεν θα εξεταστούν άλλοι εκτός από το ΣΔΟΕ. Πάντως, όλα δείχνουν ότι σύμφωνα με τα παραπάνω η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ «κολλάει» και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες.

e-reportaz.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ