2013-09-17 01:41:55
Φωτογραφία για Εκατοντάδες Βιετναμέζοι μετείχαν στο λιντσάρισμα κλεφτών σκύλων
Εκατοντάδες χωρικοί στο Βιετνάμ υπέγραψαν ένα κείμενο στο οποίο αναγνωρίζουν ότι μετείχαν στο λιντσάρισμα δύο... φερόμενων κλεφτών σκύλων, το κρέας των οποίων χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην χώρα αυτή, σύμφωνα με τον επίσημο Τύπο.

Η αίτηση, την οποία υπογράφουν κάτοικοι της επαρχίας Μπακ Τζιανγκ, βορειοανατολικά του Ανόι, αποσκοπεί, όπως φαίνεται, να σταματήσει η δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος 7 χωρικών, οι οποίοι κατηγορούνται για τον φόνο αυτών των δύο ανδρών, οι οποίοι ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της κοινότητας του Ντανχ Θανγκ, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα "Θανχ Νιέν", το κείμενο αυτό έχει συγκεντρώσει "εκατοντάδες υπογραφές" επειδή "εκατοντάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στους κλέφτες" κι όχι μόνον επτά.

Ένας αστυνομικός επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι το κείμενο αυτό έχει υπογραφεί από πολλούς ανθρώπους, αλλά σημείωσε ότι ο αριθμός των υπογραφόντων είναι κάτω των, όπως θέλουν οι φήμες, 800.


Το κρέας του σκύλου χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης στην χώρα αυτή, ιδιαίτερα στο τέλος του σεληνιακού μήνα, και αυτό έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια μια νέα αύξηση του αριθμού των κλοπών σκύλων.

Αυτές οι κλοπές –η χρηματική αξία των οποίων περιορίζεται σε μερικά ευρώ, όσο δηλαδήπωλείται το κρέας σκύλου το κιλό– δεν απασχολούν εν γένει την αστυνομία, όμως η απώλεια που προκαλούν είναι ανεκτίμητης αξίας για τους δυστυχείς ιδιοκτήτες των τετράποδων, οι οποίοι αντιδρούν μερικές φορές βίαια. Ως εκ τούτου πολλοί κλέφτες σκύλων έχουν ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου τα τελευταία χρόνια στην χώρα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ