2013-09-16 10:20:17
Φωτογραφία για Σε ποια πόστα έχουν βολευτεί οι «κηπουροί» του ΓAΠ
Μπορεί ο Γ. Παπανδρέου να αποχώρησε κακήν κακώς από την πρωθυπουργία της χώρας, ωστόσο οι πάλαι ποτέ «κηπουροί» του ζουν και βασιλεύουν

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να αποχώρησε κακήν κακώς από την πρωθυπουργία της χώρας, ωστόσο οι πάλαι ποτέ «κηπουροί» του ζουν και βασιλεύουν, καταλαμβάνοντας ζηλευτά πόστα τόσο σε επίπεδο κρατικού μηχανισμού όσο και σε διεθνείς ογανισμούς.

Βλέπετε, η συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στη συγκυβέρνηση αλλά και οι βαθιές ρίζες του Κινήματος στον δημόσιο τομέα αποτελούν εχέγγυα αποκατάστασης για πρώην κορυφαία στελέχη που για διάφορους λόγους βρέθηκαν εκτός της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Παραπολιτικά, ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση του Πάνου Μπεγλίτη, ο οποίος βρήκε παρηγοριά στο Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο κέντρο Αναλύσεων και Σχεδιασμού. Βασική αρμοδιότητα του πρώην υπουργού είναι η εκπόνηση μελετών για μεσοπρόθεσμους στόχους της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.


Συνεχίζουμε με την Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία σε χρόνο – ρεκόρ από κειμενογράφος έγινε υπουργός προκαλώντας ποικίλα σχόλια με τα πεπραγμένα της. Ακόμη όμως και μετά την αποπομπή της από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο Γιώργος δεν την άφησε παραπονεμένη και της προσέφερε στο πιάτο την καλοπληρωμένη θέση της εκπροσώπου της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ.

Έτσι, η κ. Μπιρμπίλη βρέθηκε στο Παρίσι να κάνει δημόσιες σχέσεις με φόντο τον Πύργο του Άιφελ και να λαμβάνει 7.500 ευρώ μηνιαίως. Λίγο μετά απομακρύνθηκε από αυτή τη θέση αλλά το «δίκτυο Παπανδρέου» έδρασε και πάλι και τελικά αναγορεύτηκε εκτελεστική γραμματέας για τη Σύμβαση της Βιέννης για την προστασία του στρώματος του όζοντςο και για το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος.

Μέχρι να αναλάβει δράση, ζει με τη μητέρα και το γιο της στη Νέα Σμύρνη

Φυσικά δεν μπορούμε να λησμονήσουμε το σάλο που προκλήθηκε από τον διορισμό του Χρήστου Παπουτσή ως εκπρόσωπο της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα με μισθό 10.000 ευρώ. Αρκεί να θυμηθεί κανείς ότι η πορεία του σε διάφορα υπουργεία σημαδεύτηκε από την τραγωδία του Σαμίνα, τις ταραχές του 2011-2012 και τις σκοτεινές υποθέσεις με παραγγελίες πυροσβεστικών ελικοπτέρων. Φαίνεται όμως ότι αλλάζουν τα δεδομένα με το Μαξίμου να έχει δεύτερες σκέψεις μετά τον ξεσηκωμό της ΚΟ της ΝΔ μπροστά στην τοποθέτηση ενός προσώπου του βαθέως ΠΑΣΟΚ.

Τέλος, ο εφτάψυχος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο οποίος έχει… βγάλει ρίζες στο ΙΚΑ αφού είναι πρόεδρος από το 2010. Μάλιστα θεωρείται εφτάψυχος, αφού παρά την κριτική παραμένει αμετακίνητος και έτσι αναμένεται να παραμείνει.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ