2013-09-15 08:42:11
Φωτογραφία για Kανονικά οι εγγραφές των νέων φοιτητών στο ΤΕΙ Πύργου - Χωρίς προβλήματα στην Αμαλιάδα
Μπορεί οι εγγραφές των φοιτητών στο νεοσύστατο τμήμα Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων του ΤΕΙ στον Πύργο, να ξεκίνησαν χωρίς πρόβλημα μετά την επίλυση του θέματος μισθοδοσίας των υπαλλήλων της γραμματειακής υποστήριξης, σειρά άλλων εκκρεμοτήτων στη λειτουργία των τμημάτων φαίνεται να προβληματίζει με το «καλημέρα» τους σπουδαστές.

Αν και μόλις έξι συνολικά φοιτητές από τους συνολικά 182 που εισήχθησαν στο νέο τμήμα, έχουν ήδη εγγραφεί και δεκάδες άλλοι έχουν «σπάσει» τα τηλέφωνα ζητώντας ενημέρωση για το αν λόγω της πανελλαδικής απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης η γραμματεία είναι ανοιχτή, ο οδηγός σπουδών που περιλαμβάνει αναλυτικά τα μαθήματα της κάθε κατεύθυνσης δεν έχει ακόμα αποσταλεί ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει με την έναρξη του εξαμήνου όσον αφορά την στελέχωση του τμήματος με εκπαιδευτικό προσωπικό.


«Αυτή τη στιγμή έχουμε μόνο έναν τίτλο, τις κατευθύνσεις και τίποτε άλλο χειροπιαστό. Από ότι γνωρίζω, μέσα στο καλοκαίρι είχε διαμορφωθεί ένας οδηγός σπουδών ο οποίος «κόπηκε» και δεν έφτασε μέχρι την τελική έγκριση. Από εκεί και πέρα το υπουργείο παιδείας αυτή τη στιγμή είναι αρμόδιο για να αποστείλει ολοκληρωμένο οδηγό σπουδών όπου θα αναλύονται τα μαθήματα και το τι θα περιλαμβάνει κάθε κατεύθυνση. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε κάτι στα χέρια μας. Περιμένουμε επίσης και την έλευση της νέας προέδρου του ΤΕΙ για να κάνουμε μια επαφή και να δούμε τι γνωρίζει πάνω στο θέμα και να μας δώσει πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα» επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών Βασίλη Σφήνας.

Μιλώντας για το εκπαιδευτικό προσωπικό επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή προσέρχονται όλοι οι καθηγητές του εαρινού εξαμήνου που είχαν υπογράψει συμβάσεις με το ΤΕΙ, τονίζοντας πως, το τι μέλλει γενέσθαι για τη συνέχεια θα το γνωρίζουν με την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου και μετά το πέρας της εξεταστικής. «Τότε θα έχουμε πιο συγκεκριμένη εικόνα. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε και η φημολογία δεν είναι ενθαρρυντική. Καλό θα είναι πάντως να περιμένουμε να τελειώσει η εξεταστική για πιο συγκεκριμένα πράγματα».

Αναφερόμενος στην έναρξη των εγγραφών, επισήμανε ότι αυτές διεξάγονται κανονικά παρά το γεγονός ότι έχει προκηρυχθεί απεργία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Διοικητικών Υπαλλήλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς οι υπάλληλοι της Γραμματειακής Υποστήριξης παρά τα όποια προβλήματα και παρά τον κίνδυνο να τιναχτεί η εξεταστική και οι εγγραφές των πρωτοετών στον αέρα, επέδειξε καλή θέληση και πρόθεση και όλα κυλούν ομαλά.

«Κατά τη σύγκληση του Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών, συζητήσαμε το θέμα της Γραμματείας και βγάλαμε μια ανακοίνωση συνοψίζοντας επί της ουσίας, ότι όποιος αναλαμβάνει δέσμευση έναντι του ΤΕΙ, ουσιαστικά έναντι και των εργαζομένων της γραμματείας και των σπουδαστών, πρέπει να είναι σε θέση να την εκπληρώνει και να μην κρατά ομήρους τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους. Δε θα συμμετέχουμε στο επικοινωνιακό παιχνίδι των εκατέρωθεν δηλώσεων, δεν θα κάνουμε το διαιτητή. Θέλουμε να λυθούν τα προβλήματα, οι φοιτητές δεν αντέχουν άλλο ψυχολογικά να βλέπουν εμπόδια που εν έτη 2013 σε μια ευρωπαϊκή χώρα θεωρούνται αυτονόητα».

Στην ατζέντα και η σίτιση

Εξάλλου, το θέμα της δωρεάν σίτισης των σπουδαστών αναμένεται να συζητηθεί διεξοδικά τις επόμενες ημέρες από το Δ.Σ. του Συλλόγου Σπουδαστών καθώς όπως τόνισε ο Βασίλης Σφήνας, ήδη επεξεργάζονται κάποιες προτάσεις καθώς η λίστα με τους σιτιζόμενους σπουδαστές σε καμία περίπτωση δεν τους καλύπτει. «Για μας το θέμα της δωρεάν σίτισης για όλους τους φοιτητές είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα και θα το αναδείξουμε το επόμενο διάστημα».

Νομικές ενέργειες για το χαμένο εξάμηνο

Επιπλέον, ο Βασίλης Σφήνας αναφέρθηκε και στις ενέργειες του Συλλόγου για το χαμένο εξάμηνο μετά και την ψηφισμένη πρόταση που υπήρχε με την οποία θα κατέθεταν νομική προσφυγή κατά του ΤΕΙ Πατρών, τονίζοντας ότι παρουσιάστηκαν «αγκάθια» νομικής φύσεως στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρότασης. «Θα συνεδριάσουμε εκ νέου για το ζήτημα στην κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης και να προχωρήσουμε την απόφαση αυτή, η οποία είναι σημαντική για να δούμε μήπως βγει κάποια άκρη στο νομικό ζήτημα».

Χωρίς προβλήματα οι εγγραφές στο ΤΕΙ Αμαλιάδας

Για δεύτερη ημέρα, συνεχίστηκαν χθες οι εγγραφές των σπουδαστών του νέου τμήματος ΤΕΙ Αμαλιάδας. Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στις παλιές εγκαταστάσεις του ΤΕΙ επί της οδού Α. Πετραλιά και μέχρι χθες το μεσημέρι είχαν φτάσει τις 15.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα, ενώ οι νέοι σπουδαστές που φτάνουν με τους γονείς τους στην Αμαλιάδα, ζητούν να μάθουν πληροφορίες για το νέο τμήμα, τις εγκαταστάσεις και την πόλη.

Οι περισσότεροι τονίζουν ότι τους ενδιαφέρει το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος, λέγοντας ότι χρειάζεται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της ζωής τους, όπως την διαμονή σε μια άλλη πόλη.

Πηγή:εφημερίδα Πρωινή
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ