2013-09-14 09:20:14
Φωτογραφία για Συγκλονιστικό: Εντοπίστηκε γονίδιο πιθηκανθρώπου σε....Χρυσαυγίτη
Τεράστιο επιστημονικό επίτευγμα ελληνικού ινστιτούτου γενετικής με έδρα το...Πέραμα!

 

Κοσμοϊστορική επιτυχία για την ελληνική αλλά και την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα των γενετιστών θεωρείται η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ελληνικό ινστιτούτο γενετικής με έδρα το...Πέραμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιστημονικής ομάδας που διευθύνει το ινστιτούτο λύθηκε το μέγα μυστήριο που απασχολούσε για χρόνια τους γενετιστές, σχετικά με τη δυνατότητα γονιμοποίησης ωαρίου πίθηκου από ανθρώπινο σπέρμα.  Συγκεκριμένα, προσπάθειες για μια τέτοια γονιμοποίηση είχαν γίνει στο παρελθόν, από την ερευνητική ομάδα του Ρώσου Ίλια Ιβάνοβιτς Ιβάνοφ, στη δεκαετία του 1920, αλλά και  πρόσφατα, το 2006.

Στην τελευταία αυτή έρευνα υποστηρίχτηκε από τους επιστήμονες ότι είναι εφικτή μια τέτοια διασταύρωση, καθώς το DNA των πιθήκων μοιάζει σε ποσοστό 95% με των ανθρώπων. Με αφορμή αυτή την ομοιότητα το ελληνικό εργαστήριο γενετικής εργάστηκε σκληρά, επί χρόνια, και κατάφερε τελικά να αποδείξει αυτήν την μέχρι τώρα αναπόδεικτη επιστημονική υπόθεση: απομόνωσε γονίδιο χρυσαυγίτη που αποκαλύπτει διασταύρωση ανθρώπου με πίθηκο.

ΠΗΓΗ: exedra.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
BMW i3
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
BMW i3
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ