2013-09-14 00:52:27
Φωτογραφία για Εκπομπές του Ραδιοφώνου της Εκκλησίας 89,5 το Σάββατο
Από το Γραφείο Τύπου

07:00 Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία Η ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία μεταδίδονται, σήμερα, από τον Ι. Ν. Αγίας Τριάδος Αμπελοκήπων, ιερουργούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

11.00 ΣΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Τόποι και χώροι Ρωμηοσύνης και Ορθοδοξίας»,

που παρουσιάζει ο Εθνομουσικολόγος Καθηγητής Παν/μίου, κ. Λάμπρος Λιάβας, έχει σήμερα θέμα: «Μουσικό οδοιπορικό στη Θράκη».

12:00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ (Ε)

Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Ο Τίμιος Σταυρός στη ζωή μας». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Καλεσμένοι είναι: ο ιερομόναχος Χρυσόστομος Κουτλουμουσιανός, Δρ. Θεολογίας και ο συγγραφέας κ. Σωτήρης Γουνελάς.

14:30 ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ ΒΙΒΛΙΑ

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ξεφυλλίζοντας βιβλία», η Αδαμαντία Μπούρτζινου παρουσιάζει, το βιβλίο: «Η αποκάλυψη και οι εμφανίσεις των αγίων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης» Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κ. Δημητρίου. Έκδοση Ιεράς Μονής Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Γρίβα Γουμενίσσης.


15:00 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Προσεγγίσεις στους όρους της πίστεως», που αναφέρεται, με εποπτικό τρόπο, στους όρους της πίστεως και τους τρόπους που οι πιστοί οδεύουν προς την θεογνωσία και παρουσιάζει ο Δημήτρης Μαυρόπουλος, έχει, σήμερα, θέμα: «Μικρή Είσοδος και Αναγνώσματα».

17:00 ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ (Ε)

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Χριστιανισμός: Θρησκεία ή Εκκλησία;», ο Δημήτρης Κοσμόπουλος συζητά με εκλεκτούς καλεσμένους αυτό το μεγάλο θέμα. Καλεσμένος, σήμερα είναι ο Ομότ. Καθηγητής του Παν/μίου Αθηνών κ. Γεώργιος Πατρώνος.

18:00 ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΗΘΟΥΣ (Ε)

Η εκπομπή του Ρ/Σ, που αναφέρεται στην αλλοτρίωση δόγματος και ήθους όπως αυτή γίνεται από τις διάφορες αιρετικές ομάδες και παρουσιάζει ο π. Βασίλειος Γεωργόπουλος έχει, σήμερα, θέμα: «Το πρόβλημα του κακού - Ορθόδοξη θεώρηση».

19:00 Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ

Η ακολουθία του Εσπερινού μεταδίδεται, σήμερα, από το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

20:00 ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ

Η εκπομπή του Ρ/Σ: «Μεγάλοι Ευεργέτες», που παρουσιάζει η Σμαραγδή Καράγιωργα, έχει, σήμερα, θέμα: «Ευεργέτες και δωρητές από την Πορταριά Πηλίου».

21:30 ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (Ε)

Στην εκπομπή του Ρ/Σ: «Ερμηνευτικά σχόλια στο Ευαγγέλιο της Κυριακής», ο π. Νικάνωρ Καραγιάννης ερμηνεύει και αναλύει το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής μετά την Ύψωση (Μρ. η΄ 34 - θ΄1).

22:00 ΜΕΓΑΛΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ: Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ (Ε)

Το θέμα του σημερινού μεγάλου αφιερώματος του Ρ/Σ είναι: «Ο Σταυρός στην Ελληνική και στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία». Την εκπομπή παρουσιάζει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μελισσανίδης: Τελειώσατε!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μελισσανίδης: Τελειώσατε!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ