2013-09-14 00:31:05
Φωτογραφία για Μέρκελ: Υπεύθυνες για τα προβλήματά τους οι χώρες του Νότου
Ευθύνες στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επέρριψε η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, ενώ εξέφρασε για άλλη μια φορά την αντίθεσή της... στην ιδέα της αμοιβαιοποίησης χρέους και των ευρωομολόγων.

«Πολλοί άνθρωποι στη Νότια Ευρώπη γνωρίζουν καλά ότι δεν ευθύνομαι εγώ ή η Γερμανία για τα προβλήματά τους, αλλά οι δικές τους – επί χρόνια ή επί δεκαετίες – παραλείψεις», δήλωσε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Muenchner Merkur» και επανέλαβε ότι η αρχή της είναι «αλληλεγγύη εάν και οι χώρες που πλήττονται επιτυγχάνουν στις προσπάθειές τους».

«Απορρίπτουμε την αμοιβαιοποίηση του χρέους και τα ευρωομόλογα», πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν και η κρίση δεν έχει ακόμη ξεπεραστεί, «ο δρόμος που ακολουθούμε θα είναι επιτυχής». Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα τη Γερμανία, η οποία, όπως είπε, «ήταν κάποτε ο ασθενής της Ευρώπης».

Ερωτηθείσα σχετικώς με το γεγονός ότι στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου απεικονίζεται συχνά με… χιτλερικό μουστάκι, η καγκελάριος είπε ότι χαίρεται που υπάρχει ελευθερία έκφρασης, «ακόμη και για την έξαλλη παρουσίαση απόψεων» και επεσήμανε ότι στην Ευρώπη η ελευθερία έκφρασης, η ελευθεροτυπία, το εκλογικό δικαίωμα και η ανεξιθρησκία είναι κατοχυρωμένα για όλους. «Αυτός είναι ένας θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε», πρόσθεσε.
karfitsa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σοκ με Μαυροκεφαλίδη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σοκ με Μαυροκεφαλίδη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ