2013-09-14 00:25:34
Φωτογραφία για Σούπερ Παρί, στο ρελαντί
Με άκρως επαγγελματική εμφάνιση η αντίπαλος του Ολυμπιακού πέρασε από το Μπορντό (0-2) και έρχεται... ξεκούραστη στην Ελλάδα.

Καλύτερα δεν θα μπορούσε να βγει το πλάνο του Λοράν Μπλαν για τον εκτός έδρας αγώνα με την Μπορντό, αφού η Παρί Σεν Ζερμέν παρότι παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές πέτυχε «σβηστή» νίκη στο «Σαμπάν Ντελμάς». Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα του Champions League κράτησε πολλές δυνάμεις και χωρίς τους Μάξουελ, Παστόρε, Μενέζ, Λαβέτσι, Καβάνι στο αρχικό σχήμα, έκανε ίσως την πιο σταθερή φετινή της εμφάνιση και με αγώνα περισσότερο πέρασε στην κορυφή της Ligue1. Παντού ήταν ο Τιάγκο Σίλβα, μηχανάκι και σκόρερ ο Ματουιντί, όπως και ο Λούκας Μόουρα που σφράγισε το 0-2 ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που έκανε εντυπωσιακά σόλο αποφεύγοντας κάθε αντίπαλο.

Στο καλύτερο φετινό ματς των πρωταθλητών Γαλλίας, ο Μπλαν παρέταξε την ομάδα του ως εξής. Κάτω από τα δοκάρια Σιρίγκου, δεξί μπακ Φαν Ντερ Βιλ, αριστερό Ντιν, στόπερ Τιάγκο Σίλβα-Αλεξ, αμυντικό χαφ Τιάγκο Μότα, μπροστά του Βεράτι-Ματουιντί και πίσω από τον μοναδικό φορ, Ιμπραΐμοβιτς, Λούκας Μόουρα και ο 18χρονος μεσοεπιθετικός, Οντζεντά. Στην επανάληψη ο Ραμπιό αντικατέστησε τον Οντζεντά, ο Καβάνι τον Ιμπρα και ο Κομάν τον Λούκας.


Με πολύ δυνατές μονομαχίες και την Μπορντό να πιέζει ξεκίνησε το ματς, όμως στη συνέχεια η Παρί πήρε τον έλεγχο φτάνοντας την κατοχή στο 40%-60% στο πρώτο 20λεπτο, το οποίο δεν είχε ούτε υποψία φάσης.

Πρώτη τελική για τους φιλοξενούμενους ήταν στο 21' με ένα φάουλ του Ιμπρα ψηλά άουτ και όσο η ώρα περνούσε η Παρί κρατούσε όλο και πιο σφιχτά στα χέρια της τα ηνία του αγώνα και κυκλοφορούσε τη μπάλα ακόμα και στις επικίνδυνες ζώνες με χαρακτηριστική άνεση. Στο 30' έγινε το 0-1 χάρη στην ιδιοφυία που λέγεται Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός κράτησε κατοχή, έπαιξε ωραία το «1-2» με τον Οντζεντά και με τη μία έβγαλε τετ α τετ τον Ματουιντί, πριν καν το μυριστεί η άμυνα της Μπορντό. Ο Γάλλος χαφ με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Καρασό.

Η ομάδα του Μπλαν δεν άφησε κάτι να αλλάξει μετά το γκολ και αφού διατήρησε την κατοχή δεν επέτρεψε στην Μπορντό να κάνει κάτι περισσότερο από το σουτ του Ομπρανιάκ εκτός περιοχής (44') το οποίο μπλόκαρε ο Σιρίγκου, που δεν είχε γενικά πολλή δουλειά. Παντού σε όλο το πρώτο μέρος ήταν ο Τιάγκο Σίλβα, που καθάριζε με όλους τους τρόπους κάθε φάση, πριν καν γίνει, όπως έκανε και στο δεύτερο.

Στην επανάληψη τίποτα δεν θα άλλαζε για την Μπορντό, η οποία εγκλωβίστηκε στο αποτελεσματικό παιχνίδι της Παρί, που είχε την τύχη να καθαρίσει ουσιαστικά το ματς από νωρίς. Στις πιο... επικίνδυνες φάσεις για τους γηπεδούχους, ο ο Φαν Ντερ Βιλ γύρισε επικίνδυνα με το στήθος στον Σιρίγκου που μπλόκαρε (49') και τρία λεπτά μετά ο Αλεξ έκανε επέμβαση της τελευταίας στιγμής με τάκλιν.

Στο 59' η σουτάρα του Ιμπρα εκτός περιοχής σταμάτησε στον Καρασό, ο οποίος όμως στο 64' προσπάθησε να κάνει το κάτι παραπάνω και την... πάτησε. Δοκίμασε να προλάβει την πάσα του Μόουρα στον Ιμπρα σε κενό τέρμα και άφησε όλη την εστία του κενή για τον Βραζιλιάνο που σε τετ α τετ έκανε για πλάκα το 0-2 μετά από σούπερ ασίστ του Μάρκο Βεράτι.

Από εκείνο το σημείο και μετά τα πόδια των Παριζιάνων λύθηκαν και οι της Μπορντό παραδόθηκαν. Στο 70' ο Μόουρα έκανε σόλο από δεξιά και γύρισε στον Ματουιντί, του οποίου το σουτ μπλοκαρίστηκε και στο 71' χάθηκε διπλή ευκαιρία για την Παρί με τον Μόουρα να δίνει στον Ιμπρα στον χώρο, ο Σουηδός νικήθηκε από τον Καρασό και στη συνέχεια της φάσης ο Γάλλος πορτιέρο είπε «όχι» και στον αριστερό μπακ, Ντιν.

Για το τέλος η Παρί επεφύλασσε βομβαρδισμό στην Μπορντό και σε διάστημα τριών λεπτών έχασε τέσσερις ευκαιρίες. Στο 76' το σουτ του Ραμπιό πέρασε άουτ, στο 77' μετά από πάσα του νεαρού χαφ ο Μόουρα έφυγε στα δεξιά και έδωσε όμορφα στον Ιμπρα, που προσπάθησε να νικήσει με λόμπα τον Καρασό αλλά δεν τα κατάφερε, στο 79' σε καθαρό τετ α τετ ο Ραμπιό έκανε τελείωμα με σκάψιμο, άουτ και στο ίδιο λεπτό ο Ιμπρα βρέθηκε μόνος του όμως προσπάθησε να περάσει τον πορτιέρο των Γιρονδίνων, βρέθηκε πολύ πλάγια και σούταρε άουτ.

Μπορντό (Φρανσίς Ζιλό): Καρασό, Σανέ, Ενρίκε, Μαριάνο, Ορμπάν, Ν' Γκουεμό, Ομπρανιάκ, Μπιγιόγκο Πόκο, Σεβέ (74' Ζουσιέ), Ντιαμπατέ, Ρολάν (65' Μορίς-Μπελέ).

Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Αλεξ, Τιάγκο Σίλβα, Φαν Ντερ Βιλ, Ντιν, Ματουιντί, Τιάγκο Μότα, Βεράτι, Λούκας (82' Κομάν), Οντζεντά (72' Ραμπιό), Ιμπρα (81' Καβάνι).
gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ