2013-09-13 00:37:33
Φωτογραφία για Όλα τα σενάρια για την Ελλάδα στα μπαράζ!
Διαβάστε πώς η Ελλάδα κινδυνεύει να βρεθεί στους ανίσχυρους, αν δε νικήσει τη Σλοβακία, ποιές οι πιθανές ομάδες που... θα βρεθούν στο δρόμο μας ένα βήμα πριν τη Βραζιλία, και τι πρέπει να συμβεί ώστε να αποφύγουμε τη διασταύρωση με τη Γαλλία.

Ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων της Τρίτης στον προκριματικό όμιλο της Εθνικής, έφερε την Ελλάδα ένα βήμα από τη φάση των νοκ-άουτ του Νοεμβρίου για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όμως, η διαδικασία των μπαράζ μόνο εύκολη δεν θα είναι, ενώ πολλά θα κριθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή σχετικά με τις ομάδες που είναι πιθανό να βρει στο δρόμο της πριν τη Βραζιλία η «γαλανόλευκη».

Μόνο νίκη με Σλοβακία για να είμαστε σίγουρα ισχυροί

Μπορεί για την ώρα η Εθνική μας ομάδα να κατέχει θέση στους τέσσερις ισχυρούς των μπαράζ, αλλά σε περίπτωση ήττας στο «Καραϊσκάκη» από τη Σλοβακία τον Οκτώβριο είναι εξαιρετικά πιθανό να πέσει στους ανίσχυρους την ύστατη στιγμή! Μάλιστα, ακόμα και σε περίπτωση ισοπαλίας υπάρχει σενάριο στο οποίο η Ελλάδα μπορεί να υποχωρήσει στους ανίσχυρους των μπαράζ (αν για παράδειγμα Δανία και Σουηδία βγουν δεύτερες στους ομίλους τους ολοκληρώνοντας με νίκες – πράγμα πολύ πιθανό).


Για να είμαστε εξασφαλισμένα ισχυροί στα μπαράζ λοιπόν θέλουμε πάση θυσία νίκη με τη Σλοβακία. Αλλιώς, υπάρχουν αρκετά σενάρια που μας ρίχνουν από το γκρουπ των ισχυρών. Πράγμα που σημαίνει πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ομάδες όπως η Πορτογαλία, η Κροατία και πιθανώς η Γαλλία που μπορεί να έχει ανέβει στους ισχυρούς.

Πώς αποφεύγουμε τους Γάλλους

Αν υποθέσουμε ότι τελικά θα καταφέρουμε να βρεθούμε στους ισχυρούς των μπαράζ, αυτό που μας απασχολεί πρωτίστως είναι να αποφύγουμε να τεθούμε αντιμέτωποι με τη Γαλλία. Για την ώρα, η Γαλλία είναι… βαθιά χωμένη στους ανίσχυρους και πλέον δεν είναι στο χέρι της να βρεθεί στο πάνω ράφι της κλήρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία θα πρέπει να κάνει δύο νίκες τον Οκτώβριο (φιλικό με Αυστραλία και προκριματικός με Φιλανδία), και ταυτόχρονα η Σουηδία που της… κλεβει αυτή τη στιγμή τη θέση, αν κερδίσει την Αυστρία τον Οκτώβριο την τελευταία αγωνιστική, θα πρέπει τουλάχιστον να μην κερδίσει εντός έδρας την αδιάφορη Γερμανία. Αν δηλαδή οι Σουηδοί πετύχουν το δύο στα δύο στα ισάριθμα εντός έδρας ματς που έχουν τον Οκτώβριο δεν αφήνουν περιθώρια αντίδρασης στους Γάλλους. Αν λοιπόν δεν γίνει αυτός ο συνδυασμός αποτελεσμάτων και τελικά η Ελλάδα μείνει ισχυρή τότε κατά 25% θα παίξουμε την τελευταία μας ζαριά με την παρέα του Ριμπερί.

Ποιοι είναι οι βατοί αντίπαλοι

Η ισχυρή των μπαράζ Ελλάδα, θα μπορούσε να κληρωθεί με κάποια ομάδα πολύ στα μέτρα της – για αυτό άλλωστε πρέπει να καταφέρουμε να είμαστε στο γκρουπ των ισχυρών. Τέτοιες είναι κατά κύριο λόγο η Ισλανδια, η Σλοβενία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο που διεκδικούν ακόμα με αξιώσεις την πρόκριση στα μπαράζ, αλλά και οι Πολωνία, Βουλγαρία, Δανία, Τσεχία. Καλό θα ήταν για πολλούς λόγους να αποφύγουμε ένα συναπάντημα με την Τουρκία σε μπαράζ Μουντιάλ, ενώ στους πιθανούς αντιπάλους είναι και η Ουκρανία την οποία είχαμε «καθαρίσει» στο δρόμο για το Μουντιάλ 2010 πάλι στα μπαράζ. Λέτε ξανά;

Το ιδανικό σενάριο

Το καλύτερο σενάριο για την Εθνική θα είναι η Αγγλία να περάσει απευθείας από τον όμιλο, και ούσα η Ελλάδα ισχυρή να… τραβήξει μαζί της και τους Γάλλους (με τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω). Σε αυτό το ιδανικό σενάριο, Ελλάδα, Γαλλία, Πορτογαλία και Κροατία θα συνθέτουν το χάρτη των ισχυρών και έτσι δεν θα υπάρχει καμία ομάδα-φόβητρο για να αποκλείσουμε στην τελευταία στροφή της προκριματικής διαδικασίας. Τότε, οι πιο δύσκολοι αντίπαλοι θα είναι επιπέδου Σουηδίας, Δανίας και Τσεχίας.

…και το προς αποφυγήν!

Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην Εθνική είναι να μη νικήσει τη Σλοβακία, να της… κάτσει άσχημος συνδυασμός αποτελεσμάτων να υποχωρήσει στους ανίσχυρους και παράλληλα η Γαλλία να προσπεράσει την Σουηδία την ώρα που η Αγγλία θα χάνει τη θέση της στην κορυφή του ομίλου. Εντάξει, τραβηγμένο αλλά πιθανό. Εκεί η Ελλάδα θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Γαλλίας, Αγγλίας, Πορτογαλίας και Κροατίας. Μοιάζει… τρομακτικό αλλά η Εθνική με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα τελευταία χρόνια έχει συνηθίσει να αποφεύγει τα αρνητικά σενάρια!

Εν κατακλείδι, επειδή πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες ημέρες, πρέπει για να είμαστε καλυμμένοι να νικήσουμε τη Σλοβακία τον Οκτώβριο αρχικά, και μετά να περιμένουμε να δούμε αν θα είμαστε τυχεροί. Τύχης δεν στερούμαστε τα τελευταία χρόνια, και αν εμείς κάνουμε το καθήκον μας, αυτή δεν θα μας γυρίσει την πλάτη. Κι έτσι, όλοι ελπίζουμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις 19 Νοεμβρίου να πανηγυρίσουμε την ιστορική πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014!

galanolefkosfaros.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ