2013-09-13 00:30:11
Φωτογραφία για Νατάσσα Κάμπους:«3096 Μέρες»
Το «3096 Μέρες» είναι μια ταινία που στηρίζεται στην αληθινή ιστορία της απαγωγής της Νατάσσας Κάμπους, που κρατήθηκε για περισσότερα από οκτώ χρόνια κρατούμενη σε ένα δωμάτιο κελί. Η Κάμπους παρακολούθησε την πρεμιέρα της ταινίας στη Βιέννη, η οποία βασίζεται στο βιβλίο που η ίδια έγραψε για την απαγωγή και τον εγκλεισμό της.

Η Κάμπους απήχθη από τον Βόλφγκανγκ Πρίκλοπιλ το 1998, καθώς πήγαινε στο σχολείο της. Ήταν μόλις 10 ετών. Ο απαγωγέας της την έκλεισε σε ένα κελί, κάτω από το γκαράζ του σπιτιού του, που βρισκόταν λίγο έξω από την Βιέννη. Η Κάμπους κατάφερε να αποδράσει μετά από 8,5 χρόνια, το 2006.

Η βρετανίδα ηθοποιός Αντόνια Κάμπελ Χιούζ η οποία ερμηνεύει την Κάμπους σε νεαρή ηλικία, υπογράμμισε ότι η ταινία αποτελεί μια καταγραφή της ανθρώπινης προσπάθειας για επιβίωση: «Η ταινία δείχνει με εξαιρετικό τρόπο τη συμπεριφορά ανθρώπων. Αυτό που θέλουμε να δείξουμε, με αυτή την ιστορία είναι η ψυχική δύναμη μερικών χαρακτήρων, η ικανότητά τους να επιβιώσουν σε δύσκολες καταστάσεις, αλλά επίσης τις γκρίζες ζώνες σε μια σχέση, που οι άνθρωποι δεν μπορούν απαραίτητα να κατανοήσουν».


Η Κάμπους φυλακίστηκε από τον απαγωγέα της σε ένα κελάρι 6 τετραγωνικών μέτρων χωρίς παράθυρο. Κρατούσε ημερολόγιο, σε χαρτί τουαλέτας, το οποίο έκρυβε όλη την περίοδο της αιχμαλωσίας της. Ο Πρίκλοπιλ βίαζε και χτυπούσε επανειλημμένα το νεαρό κορίτσι. Όταν αυτή κατάφερε να δραπετεύσει, αυτός αυτοκτόνησε.!

Σκηνοθέτιδα της ταινίας είναι η Αμερικανο-γερμανίδα Σέρι Χόρμαν. Η ταινία βγήκε στους γερμανικούς και αυστριακούς κινηματογράφους στις 28 Φεβρουαρίου.

Copyright © 2013 euronews
logioshermes
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ