2013-09-12 21:37:34
Φωτογραφία για Σε μαρίνες και ξενοδοχεία στην Eλλάδα ενδιαφέρεται να επενδύσει ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού
Οι επενδύσεις τέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχαν την Πέμπτη ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη.

Οπως αναφέρει το Euro2day, o εκπρόσωπος του Ρώσου μεγιστάνα, Σεργκέι Κέρνιτσν δήλωσε λίγο μετά τη συνάντηση των κ.Ριμπολόβλεφ με τον κ. Μηταράκη πως «η Ελλάδα είναι μια ενδιαφέρουσα χώρα για επενδύσεις» και πρόσθεσε πως ο νέος ιδιοκτήτης του Σκορπιού θα εξετάσει επενδυτικά σχέδια στον τουρισμό και συγκεκριμένα στην αξιοποίηση μαρινών αλλά και σύνθετων μικρών ξενοδοχειακών καταλυμάτων.

Οπως αναφέρει η ίδια πηγή ο υφυπουργός Ανάπτυξης παρουσίασε στον νέο ιδιοκτήτη του Σκορπιού τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στη χώρα.

Η σημερινή συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μηταράκη και θα ακολουθήσει και δεύτερη με άνθρωπο του γραφείου του κ. Ριμπολόβλεφ.


ΗΑΕ: Τα προβλήματα του παρελθόντος με τις επενδύσεις είναι πλέον πίσω μας

Αισιόδοξος για το μέλλον των επενδύσεων στην Ελλάδα εμφανίστηκε και ο υπουργός Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δρ Soultan Al Jabe, ο οποίος επισκέφθηκε τον υφυπουργό στο γραφείο του, επικεφαλής αντιπροσωπείας της κυβέρνησης των Εμιράτων.

Όπως είπε μετά τη συνάντηση, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα σταθεροποιείται, η συγκυρία είναι πολύ καλή και οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. «Φαίνεται», πρόσθεσε, «ότι τα προβλήματα του παρελθόντος για επενδύσεις ξεπερνιούνται».

Σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ, εντονο επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει για αρκετούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, όπως ο τουρισμός (ξενοδοχειακές μονάδες, μαρίνες κτλ), η ενέργεια και ειδικά το φυσικό αέριο, real estate κ.α..

Εκτός από τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενδιαφέρον υπάρχει και για τις ενεργειακές ιδιωτικοποιήσεις (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΔΕΠΑ), αλλά και για το Αναπτυξιακό Ταμείο.

Σε εκκρεμότητα πάντως, εξακολουθούν να βρίσκονται η αποφυγή της διπλής φορολόγησης και η προστασία των επενδύσεων. Όπως διαβεβαίωναν παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, και τα δύο θέματα αναμένεται να διευθετηθούν άμεσα με διακρατικές συμφωνίες,

Ήδη ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει υπογράψει την απόφαση για την αποφυγή της διπλής φορολόγησης η οποία θα πρέπει κυρωθεί από τη Βουλή, ενώ σχετικά με την προστασία των επενδύσεων έχει αποσταλεί προσχέδιο από την ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία αναμένεται απάντηση στις 20 Σεπτεμβρίου.

Φωτογραφίες: fosphotos

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ