2013-09-12 21:33:03
Φωτογραφία για Αρνητική η Μαδρίτη για διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων 2024
Μια, δυο, τρεις... κουράστηκαν! Κάπως έτσι φαίνεται πως είδαν στη Μαδρίτη τις τρεις απορρίψεις της ΔΟΕ στις διαδοχικές προτάσεις της πόλης για ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά την τελευταία ανεπιτυχή προσπάθεια για τη διοργάνωση του 2020 (πήγε στο Τόκιο), η δήμαρχος της ισπανικής πρωτεύουσας (και σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ), Ανα Μποτέγια, δήλωσε ότι η Μαδρίτη δεν θα πρέπει να διεκδικήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024!

Μιλώντας σε πολιτικούς και επιχειρηματίες στη διάρκεια γεύματος, η Μποτέγια, τόνισε ότι η Μαδρίτη έχει πάρει ό,τι θετικό θα μπορούσε από τη διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Νομίζω ότι, προς το παρόν, δεν θα υπάρξει καμία υποψηφιότητα για το 2024», δήλωσε, αναφέροντας ότι εκπροσωπεί την αρνητική άποψη επί του θέματος τόσο του βασιλιά Χουάν Κάρλος, όσο και του πρωθυπουργού της ιβηρικής χώρας, Μαριάνο Ραχόι.


Η Μποτέγια διαβεβαίωσε, πάντως, ότι η κατασκευή ορισμένων εγκαταστάσεων που προορίζονταν για να φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, όπως για παράδειγμα το συγκρότημα για τον υγρό στίβο, θα συνεχιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ισπανικά ΜΜΕ θεωρούν την Μποτέγια ως έναν από τους βασικούς λόγους που η υποψηφιότητα της Μαδρίτης αποκλείστηκε από τον πρώτο κιόλας γύρο της ψηφοφορίας, το περασμένο Σάββατο. Την κατηγορούν ότι η παρουσίαση που έκανε στα μέλη της ΔΟΕ δεν ήταν καλή, ενώ επισημαίνουν με μεγάλη δόση ειρωνίας τα «φτωχά» αγγλικά με τα οποία απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Η Μαδρίτη είχε διεκδικήσει ανεπιτυχώς τους Αγώνες του 2012 και του 2016, στην τελευταία περίπτωση μάλιστα έχασε στον τελικό γύρο από το Ρίο ντε Ζανέιρο.
philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ