2013-09-12 14:31:50
Φωτογραφία για Πώς τα iPhone μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο του εμπορίου
Μπορεί η παρουσίαση του iPhone από την Apple την Τρίτη να μην έκρυβε μεγάλες εκπλήξεις, ωστόσο τα νέα μοντέλα της εταιρείας διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο που οι καταναλωτές πραγματοποιούν αγορές στο διαδίκτυο, αλλά και στο φυσικό κόσμο. Απλώς είναι νωρίς ακόμη.

Το χαρακτηριστικό που τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος. Για την ώρα, η χρησιμότητα του σαρωτή είναι περιορισμένη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να επιτρέψει στους χρήστες να παρακάμψουν την ανάγκη για έναν κωδικό πρόσβασης, όταν θα θέλουν να ξεκλειδώσουν τα κινητά τους ή να αγοράσουν πράγματα από το iTunes.

Είναι μια ενδιαφέρουσα κίνηση και θα μπορούσε να προσφέρει μικρό όφελος στην Apple στην εταιρική αγορά, όπου οι χρήστες συχνά πρέπει να εισάγουν κωδικούς πρόσβασης για να ξεκλειδώσουν τα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτή τη στιγμή, το μεγαλύτερο όφελος του χαρακτηριστικού αυτού είναι ότι τα κινητά της Samsung δεν το διαθέτουν (ακόμη).


Η Apple κατά πάσα πιθανότητα θα κινηθεί αργά στην προώθηση πιο φιλόδοξων χρήσεων του σαρωτή. Είναι δύσκολο να σκεφτεί κανείς μια πιο περίεργη στιγμή για να δοθούν σε μια εταιρεία τεχνολογίας τόσο ευαίσθητες πληροφορίες , λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες αποκαλύψεις για την έκταση της κατασκοπείας της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

Η συζήτηση περί ασφάλειας των σαρωτών δακτυλικών αποτυπωμάτων πήρε φωτιά στο Διαδίκτυο τις πρώτες ώρες μετά την παρουσίαση της Apple. Η θέση της Apple ήταν ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα των χρηστών θα αποθηκεύονται σε ασφαλή χώρο εντός των τηλεφώνων τους και ποτέ δεν θα ανεβαίνουν ποτέ στους σέρβερς της εταιρείας. «Αναμένουμε ότι αυτός ο αποθηκευτικός χώρος και οι συνδέσεις με αυτόν να γίνουν αντικείμενο φρενήρους εξερεύνησης από τους ανά τον κόσμο χάκερς», έγραψε η Sophos , η εταιρεία ασφαλείας, στο blog της την Τετάρτη το πρωί.

Αλλά οι εταιρείες που δημιουργούν εφαρμογές ηλεκτρονικού εμπορίου πιθανώς ελπίζουν ότι η Apple θα χαλαρώσει σύντομα. Ίσως η μεγαλύτερη πιθανή χρήση του σαρωτή θα είναι να μειώσει την τριβή σε ευαίσθητες ηλεκτρονικές συναλλαγές , επιτρέποντάς στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που θα επιτρέπουν την σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων για τις δικές τους αγορές in- app. Αν γίνει αυτό μπορεί να ωθήσει τον περισσότερο κόσμο να ψωνίζει με το κινητό του. Αυτό θα μπορούσε να γίνει διατηρώντας τα πραγματικά στοιχεία των δακτυλικών αποτυπωμάτων στο ίδιο το τηλέφωνο, λέει ο Benedict Evans , αναλυτής του κλάδου. Αλλά η Apple δεν επιτρέπει ακόμη στους προγραμματιστές να εντάξουν τη δυνατότητα αυτή στις δικές τους εφαρμογές.

Η Apple έχει προσθέσει επίσης ένα νέο χαρακτηριστικό στο iOS 7, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης. Ονομάζεται iBeacon και επιτρέπει σε ένα τηλέφωνο να επικοινωνεί αυτόματα με του αισθητήρες που βρίσκονται στην εγγύς περιοχή. Αυτό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, για να ειδοποιηθεί ένα κατάστημα ότι κάποιος μπήκε, δίνοντας τη δυνατότατα για αξιοποίηση εκπτωτικών κουπονιών και πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου. Η Apple δίνει επίσης τη δυνατότητα στους χρήστες του τηλεφώνου της να μοιράζονται φωτογραφίες ή έγγραφα μέσα ενός feature που λέγεται AirDrop.

Μέχρι στιγμής, οι μεγάλες ιδέες για τις πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου και τα εκπτωτικά κουπόνια δεν έχουν την ενεργή υποστήριξη των καταναλωτών οι οποίοι δεν κάνουν ιδιαίτερη χρήση, οπότε θα ήμασταν δικαιολογημένα επιφυλακτικοί απέναντι στην προοπτική ένας κατασκευαστής τηλεφώνων να αλλάξει την κατάσταση μόνο και μόνο επειδή προσέθεσε κάποια νέα χαρακτηριστικά στη συσκευή του. Όμως, πράγματι το νέο τηλέφωνο της Apple φαίνεται να καρφώνει ένα ακόμα καρφί στο φέρετρο της των κοντινών επικοινωνιών, μία τεχνολογία που επιτρέπει στα κινητά τηλέφωνα να ανταλλάσσουν πληροφορίες, όταν έρχονται σε στενή γειτνίαση. Το NFC, που έχει ενσωματωθεί σε πολλούς μηχανήματα πώλησης καταστημάτων και τηλεφώνων με λειτουργικό Android, είχε κάποτε προαναγγελθεί ως ο επόμενος ηγέτης των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου και άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων.

Οι υποστηρικτές του NFC συχνά προσδιόριζαν τη στιγμή που αναπόφευκτα το iPhone θα συνδυαζόταν με το NFC ως ένα κομβικό σημείο για την υιοθέτηση της τεχνολογίας. Αλλά όλο και περισσότερο φαίνεται ότι η Apple δεν μπορούν να μην το κάνει ποτέ, παρά τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που υπαινίσσονται το αντίθετο.

«Η Apple έχει ουσιαστικά σκότωσει το NFC αρνούμενη να το υποστηρίξει», είπε ο Evans.
ΠΗΓΗ
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ