2013-09-12 14:11:58
Φωτογραφία για Πάτρα: Mια πεταλούδα για τον Πάνο στην άσφαλτο του Ρίου
Ο Πάνος Τζαβάρας ο Πάνος, o Pein Pein όπως ήταν το παρατσούκλι του για τους φίλους του απέκτησε την δική του πεταλούδα. Μια πεταλούδα που περάν όλων των άλλων είναι και μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την οδική μας ασφάλεια.

Μια κίνηση που γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου « SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ».

Μια πεταλούδα που μαζί με ένα κείμενο 533 λέξεων γραμμένο από τον Κώστα. Τον Κώστα Π. που μακάρι να μην είναι αύριο ο Κώστας της διπλανής πόρτας στη δική του θέση… Μια πεταλούδα κι ένα κείμενο που θυμίζουν πως κόπηκε ένα …νήμα. Να λοιπόν πως ο Πάνος, η πεταλούδα, η επιστολή από «θρήνος» γίνονται ζωή μέσα από την προσπάθεια για οδική ασφάλεια. Τελικά ο Πάνος είναι ζωή. Είναι χαμόγελο. Δεν είναι; Δείτε τον «Είμαστε όλοι εδώ. Ακούς ;;;;»

Απέκτησε κι ο Πάνος μας λοιπόν τη δική του πεταλούδα στα πλαίσια του συλλόγου μας “ SOS ΤΡΟΧΑΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ” για μια διαφορετική προσπάθεια ανάδειξης του θέματος των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που χάνονται στους ελληνικούς δρόμους.


Μια πεταλούδα στην άσφαλτο του Ρίου, στην άσφαλτο της γειτονιάς μας...στην άσφαλτο της γειτονιάς του...!!!

Σημάδι εγκληματικής και δυστυχώς αμετανόητης αμέλειας. Ας είναι …..

Στον Πάνο λοιπόν , τον Pein Pein ή Πειν Πειν, όπως είναι το παρατσούκλι του για τους φίλους του....ελπίζουμε να το γράφουμε καλά ακριβέ μας Αυτοί, οι φίλοι σου πρώτα!! Γιατί είχε - συγγνώμη - έχει πολλούς φίλους

ο Πάνος …..

Ας γίνει λοιπόν η πεταλούδα σου αγόρι μας, μια ευκαιρία όχι για οίκτο και θλίψη, ας γίνει γιορτή και τραγούδι για τη ζωή, για την οδική μας ασφάλεια!!! Ας γίνει πια ευκαιρία λιγότεροι γονείς κι αδέλφια να σύρουν το σταυρό μας, λιγότεροι γονείς να τραβήξουν το ίδιο βάσανο βλέποντας τις ζωές τους να παγώνουν……για πάντα.......

Ας γίνει θέληση να γίνουμε όλοι μας καλύτεροι άνθρωποι, ας γίνει

αφορμή και προσπάθεια να ζήσουμε σε ένα χωριό, σε μια πόλη , σε μια χώρα περισσότερης ,μεγαλύτερης ασφάλειας και σεβασμού στην προτεραιότητα που νομοτελειακά επιβάλλεται να είναι ο άνθρωπος, στην προτεραιότητα που επιβάλλεται να είναι το παιδί , ως μετουσίωση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο.

Ας γίνει πια τέλος η πεταλούδα σου στην ψυχρή άσφαλτο, το μέσο για να συνειδητοποιήσουμε πως η υπεροχή δε συνίσταται στη δυνατότητα να ανοιγοκλείνει κανείς με ευκολία κα άνεση… πόρτες παντός είδους, αλλά στη δύναμη και κυρίως στην ευφυΐα του κοινού νου να μπορεί να ζητά κανείς συγγνώμη, ή έστω......να “σιωπά” όταν οι περιστάσεις το επιτάσσουν αλλά ξεκάθαρα και de facto και a pri ori να σέβεται το νόμο έχοντας επίγνωση ότι και ο καθένας από μας είναι κι ο ίδιος ο νόμος .

Δυστυχώς η ευτυχώς, το ευρύτερο κοινωνικό, “πολιτειακό”, χωροταξικό, αστικό περιβάλλον (με ότι αυτό περιλαμβάνει) είναι ο κοινός παρανομαστής όλων μας ,και ακριβώς γι αυτό το περιβάλλον το καλύτερο για όλους μας, πρέπει να πασχίζουμε ΜΟΝΟ, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους , αφού στην ουσία, ταυτιζόμαστε μαζί του και οι ζωές μας εξαρτώνται και συνδέονται άρρηκτα με αυτό.

Αυτό που πρέπει να γίνει συνείδηση και να κατανοηθεί από όλους πλούσιους φτωχούς, δυνατούς, αδύναμους, μικρούς, μεγάλους, από όλους μα όλους είναι πως ο δρόμος που εκείνον τον ανύποπτο Μάη του 2012 το αίμα του Πάνου μας έβαφε την άσφαλτο κόκκινη, είναι ο "ίδιος δρόμος" που θα διαβεί και το παιδί του φίλου μας, του συνεργάτη μας, και γιατί όχι του αντιδίκου μας!!

Εντάξει, αρκετά φλυαρήσαμε…. Λοιπόν Πανίτο… όχι άλλες λόμπες προς εσένα, ελεύθερο και άνετο ντράιβ, αβίαστο και σίγουρο ρεβέρ, δυνατά σερβίς σα χαστούκια σκληρά σε μια Ελλάδα που προσπαθεί να συνέλθει από βαριά νάρκωση.

Ώρα για πλανάρισμα αγάπη μας, νοιώσε την αύρα της θάλασσάς σου, εκμεταλλεύσου την πνοή της ...

τώρα... και χωρίς ανάσα γήινη….άφοβα!!!! και μέχρι το Αντίρριο ακόμα….

Γλυκέ μας Πάνο, Λεβέντη μας,

Είμαστε όλοι εδώ.

Ακούς ;;;;

«Τώρα είμαι αληθινά λίγο παρηγορημένος .Με άλλα λόγια…. όχι εντελώς παρηγορημένος. Μα ξέρω καλά πως ξαναγύρισε στον πλανήτη του γιατί με την ανατολή του ήλιου δεν ξανάβρα το σώμα του. Δεν ήταν δα και ένα σώμα τόσο μεγάλο. Και αγαπώ τη νύχτα να ακούω τα αστέρια. Μοιάζουν σαν πεντακόσια εκατομμύρια κρόταλα που ηχούν παράξενα».

Antoine de Saint - Exupéry, «Ο Μικρός Πρίγκηπας»
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ