2013-09-11 23:37:04
Φωτογραφία για Το ραντεβού για την επόμενη χρονιά ανανεώνει το «Αθλητικό Camp» του Δήμου Αμαρουσίου
Πλουσιότερα σε γνώσεις και εμπειρίες και με τη χαρά της δημιουργίας ζωγραφισμένοι στα προσωπάκια τους τα παιδιά που συμμετείχαν στην Δ’ και τελευταία περίοδο του Αθλητικού Camp Δήμου Αμαρουσίου, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και το προσωπικό του Τμήματος Αθλητισμού, ρίχνοντας την αυλαία στην 11η αθλητική καλοκαιρινή διοργάνωση.

Περισσότερα από 850 παιδιά της πόλης του Αμαρουσίου έζησαν κατά τη συμμετοχή τους στο Αθλητiκό Camp του Δήμου Αμαρουσίου το φετινό καλοκαίρι ξένοιαστες και δημιουργικές στιγμές, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη ψυχαγωγία και τη μάθηση μέσα σε ένα προστατευμένο και ασφαλές περιβάλλον, κάνοντας παράλληλα νέους φίλους.

Διασκεδάζοντας, έμαθαν την ιστορία και τη θεωρία των αθλημάτων και μέσα από το παιχνίδι μυήθηκαν στον αθλητισμό, τα Ολυμπιακά Ιδεώδη και το «Ευ Αγωνίζεσθαι» αποκτώντας πολύτιμα εφόδια για τη ζωή τους, ενώ απόλαυσαν στο έπακρο κάθε αθλητική δραστηριότητα.


Αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, η κολύμβηση, το τένις, το Tae Kwon Do, το Judo, το βόλεϋ, η τοξοβολία, το χαντ μπολ, καθώς και η γυμναστική, η ρυθμική γυμναστική, οι παραδοσιακοί χοροί προσέφεραν στα παιδιά δημιουργικές διεξόδους απασχόλησης και ικανοποίησης.

Το Αθλητικό Camp δεν είναι μόνο μία αθλητική διοργάνωση απασχόλησης για τα παιδιά. Αποτελεί μία κοινωνική προσφορά του Δήμου Αμαρουσίου στην μαρουσιώτικη οικογένεια και ιδιαίτερα στην εργαζόμενη μητέρα, την οποία φροντίζει να εξυπηρετεί και να στηρίζει έμπρακτα στις καθημερινές της ανάγκες, με την λειτουργία κατάλληλων υποστηρικτικών δομών και με την προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών.

Τουλάχιστον 500 οικογένειες είχαν την ευκαιρία λόγω του προσιτού κόστους να προσφέρουν στα παιδιά τους τη χαρά της συμμετοχής στο Αθλητικό Camp, καλύπτοντας παράλληλα την ανάγκη τους να γεμίσουν δημιουργικά το χρόνο των παιδιών τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, το κόστος συμμετοχής στο Αθλητικό Camp ήταν στα ίδια χαμηλά περσινά επίπεδα, με ειδική μέριμνα και περισσότερο προσιτό για ειδικές κατηγορίες συμπολιτών μας, με βάσει κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, για τους κατόχους της Artemis Card, τους δημότες και κατοίκους, αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου Αμαρουσίου.

Εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης για τη μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στο Αθλητικό Camp, που ξεπέρασε σε προσέλευση κάθε προηγούμενη διοργάνωση σημείωσε:

« Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι παρά τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία και την περικοπή των κρατικών πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση πετύχαμε να καλύψουμε τις ανάγκες των οικογενειών της πόλης μας για δημιουργικές δραστηριότητες των παιδιών τους κατά τους θερινούς μήνες. Μ’ ένα επιστημονικά σχεδιασμένο πρόγραμμα και με την επίβλεψη των έμπειρων καθηγητών του Αθλητικού Τμήματος, προσφέραμε στα παιδιά μας στο διάστημα συμμετοχής τους στο Αθλητικό Camp όλα όσα χρειάζονται για τη σωματική και ψυχική τους ανάπτυξη και την απόκτηση νέων εμπειριών, ως πολύτιμα εφόδια στη ζωή τους.

Παρά τις δυσκολίες που επιφέρει η παρούσα οικονομική κρίση, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας ακούραστα, με το ίδιο αμείωτο ενδιαφέρον, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην έμπρακτη υποστήριξη των οικογενειών της πόλη μας.

Με την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών και δράσεων και τη συνεχή διεκδίκηση από την Πολιτεία, δημιουργούμε τις συνθήκες εκείνες, ώστε καμία οικογένεια στην πόλη μας να μην νοιώθει μόνη και αβοήθητη στην ανατροφή,την εκπαίδευση και τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών της. Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ