2013-09-11 08:20:10
Φωτογραφία για Πρεμιέρα με γκάζια!
Από πού να ξεκινήσω την πρώτη μου επαφή με την 65η Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ΙΑΑ 2013, που ανοίγει τις πόρτες της για το κοινό την ερχόμενη Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου; Από την εντυπωσιακή κόκκινη Ferrari 458 Speciale, η οποία προσφέρει στον τυχερό οδηγό της περισσότερους από 600 ίππους, ή από το Opel Monza Concept που δείχνει τον δρόμο στα νέα μοντέλα και κάνει προσιτή την τελευταία λέξη της τεχνολογίας; Η αυτοκινητοβιομηχανία, για μία ακόμη φορά, εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου. Εκτός από τον προφανή στόχο προσέλκυσης και ενημέρωσης των Γερμανών καταναλωτών, έχει φροντίσει να διεισδύσουν τα νέα προϊόντα της και στις περισσότερες αγορές του κόσμου. Με το γερμανικό διαβατήριο τοποθετημένο σε εμφανή θέση στον μπροστινό προφυλακτήρα, τα νέα μοντέλα ξεκινούν τη διαδρομή τους στη διεθνή πασαρέλα. Εμείς, για μία ακόμη χρονιά, λάμπουμε διά της απουσίας μας.


Η φετινή γερμανική γιορτή, που πέφτει πάνω στις γερμανικές εκλογές, είναι πασπαλισμένη με απίστευτες ποσότητες τεχνολογίας. Από ηλεκτρονικές οθόνες που θυμίζουν αντίστοιχες κατασκευές διαστημοπλοίων έως ηλεκτρικές μονάδες παροχής ενέργειας νέας γενιάς. Αν τα οικονομικά σας το επιτρέπουν, να επισκεφτείτε την έκθεση για να δείτε πώς κτίζονται οι οικονομικές αυτοκρατορίες και πόσο πίσω έχουμε μείνει. Μέχρι την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου η Φρανκφούρτη ζει στον αστερισμό της αυτοκίνησης.

Ferrari 458 Speciale

Το νέο δημιούργημα του Μαρανέλο έχει τους καλύτερους αεροδυναμικούς συντελεστές. Η κινητή πίσω πτέρυγα και το σύστημα Side Slip angle Control (SSC) συμβάλουν στη διατήρηση της σταθερότητας του οχήματος στις υψηλές ταχύτητες. Το βάρος περιορίστηκε στα 1.290 κιλά. Κινητήρας V8 5.000 κ.εκ. ισχύος 605 ίππων, ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός κινητήρας που δημιούργησε μέχρι τώρα η Ferrari. Αναλογία βάρους/ισχύος 2,13 κιλά ανά ίππο! Ροπή των 540 Nm. Τυπικό τεστ 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3'', ενώ τα 200 χλμ./ώρα έρχονται σε 9,1''. Τον γύρο στην πίστα του Φιοράνο τον έκανε σε 1'23"5. Εκπομπές CO2 275 γραμ./χλμ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ