2013-09-10 20:12:05
Φωτογραφία για Ποιοί δικαιούνται δωρεάν εισιτήριο στα Νοσοκομεία
Σε ισχύ μπήκε το εισιτήριο ελεύθερης πρόσβασης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη για 200.000 ανασφάλιστους. Με το «Εισιτήριο Ελεύθερης Πρόσβασης» το υπουργείο Υγείας μεριμνά ώστε πολίτες οι οποίοι απώλεσαν την... ασφαλιστική τους ικανότητα να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας, καθώς και προγεννητικό έλεγχο.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει τους ανασφάλιστους για τα έτη 2013-2013 και θα είναι συνολικού προϋπολογισμού 46 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το ΕΣΠΑ.Δικαιούχοι, ως ωφελούμενοι, του Προγράμματος, οι οποίοι θα αποκτήσουν πρόσβαση στις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, είναι οι πολίτες που Ήταν άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένοι σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης των οποίων οι κλάδοι υγείας υπάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ και απώλεσαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Το ατομικό εισόδημα τους, προκειμένου για άτομα που υποβάλλουν ατομική φορολογική δήλωση να μην υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Στην περίπτωση έγγαμων που υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση, το άθροισμα των ατομικών εισοδημάτων των δυο συζύγων να μην υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ. Για τη λειτουργία του συστήματος θα ληφθούν υπ' όψιν τα στοιχεία του οικονομικού έτους 2012. Και τέλος να έχουν την Ελληνική Υπηκοότητα ή την υπηκοότητα άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ, ή είναι ομογενείς ή υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν δικαίωμα διαμονής στη χώρα μας και είναι νόμιμοι κάτοικοι αυτής.
lamiastar.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ