2013-09-10 19:41:11
Φωτογραφία για Για τη νίκη κόντρα στους Λετονούς απόψε η Eθνική
Τη Λετονία αντιμετωπίζει απόψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» (21:45) η Εθνική ομάδα της Ελλάδας στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της στον 7ο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης, για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2014.

Στον πρώτο από τους τρεις «τελικούς» που απομένουν για να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της στην παρούσα φάση, παίκτες και τεχνική ηγεσία επιζητούν τη νίκη για να εκμεταλλευτούν ενδεχόμενο «στραβοπάτημα» των Βόσνιων, που παίζουν στη Σλοβακία.

Η ήττα της Βοσνίας στην έδρα της από τον ίδιο αντίπαλο (0-1), την περασμένη Παρασκευή, διαφοροποίησε άρδην την κατάσταση στον όμιλο. Πλέον η Ελλάδα ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με την ομάδα του Τζέκο, την οποία και θα προσπεράσει αν αυτή απόψε υποστεί νέα βαθμολογική απώλεια.

Στην ισοβαθμία με την Ελλάδα οι Βόσνιοι πλεονεκτούν λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, όμως όπως φάνηκε στο πρώτο ματς με τους Σλοβάκους η βαλκανική ομάδα παραμένει άπειρη σε καταστάσεις διαχείρισης του άγχους οσάκις πλησιάζει στο στόχο της.


Αυτό, βεβαίως, ουδόλως ενοχλεί τον Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες του. Αντίθετα, άπαντες στη «γαλανόλευκη» ομάδα δέχθηκαν με χαρά, κι ας μην την ομολογούν, το «δώρο» των Σλοβάκων, θα ήταν ευτυχείς αν ακολουθούσε κι ένα δεύτερο, όμως για να έχει νόημα αυτό θα πρέπει οι ίδιοι να εμφανιστούν σοβαροί και συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια που απομένουν.

Αλλαγές σε σχέση με την αρχική ενδεκάδα εναντίον του Λιχτενστάιν θα υπάρξουν, πάντως. Οι Σαμαράς και Σαλπιγγίδης θα πάρουν τις θέσεις των Χριστοδουλόπουλου και Κονέ, ο Τζαβέλλας θα παίξει στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του αποβληθέντα Χολέβα, ενώ Νίνης και Καραγκούνης, διεκδικούν τη θέση του Ταχτσίδη στη μεσαία γραμμή.

Από εκεί και ύστερα, ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος και Σιόβας στην άμυνα, Κατσουράνης και Μανιάτης θα καλύψουν την μεσαία γραμμή, ενώ ο Μήτρογλου θα είναι στην κορυφή της επίθεσης.

πηγή: Naftemporiki
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ