2013-09-10 17:37:40
Φωτογραφία για Stratfor -  Συρία: Το ρωσικό σχέδιο και ο «στριμωγμένος» Ομπάμα
Η ρωσική πρόταση, παρά τα τεράστια πρακτικά προβλήματα, βγάζει τη Μόσχα νικήτρια στη διπλωματική σκακιέρα. Πώς διασπά το μέτωπο ΗΠΑ - Ευρώπης. Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για Ομπάμα που ψάχνει έξοδο διαφυγής από τη λύση της στρατιωτικής επέμβασης.

Μολονότι η ρωσική πρόταση να τεθούν τα χημικά όπλα της Συρίας υπό διεθνή έλεγχο δεν είναι ρεαλιστική, μπορεί να εκτροχιάσει τις ήδη αποδυναμωμένες προσπάθειες για στρατιωτική επίθεση υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ εναντίον της Συρίας.

Η ρωσική διπλωματική λύση για τη συριακή εμπλοκή ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, επειδή είναι ακριβώς αυτό. Μόνο το κόστος και η έκταση της αποστολής ξεπερνούν τις φιλοδοξίες της Ρωσίας. Η Συρία υπολογίζεται ότι έχει πάνω από 1.000 τόνους σε αποθέματα χημικών όπλων, διασκορπισμένα σε πενήντα διαφορετικές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Η πλειoνότητα των βάσεων αυτών βρίσκεται σε τοποθεσίες όπου το καθεστώς έχει σχετικά ασφαλή έλεγχο, αλλά ορισμένες εξ αυτών είναι εγκατεστημένες σε εμπόλεμες ζώνες μεταξύ δυνάμεων του καθεστώτος και των ανταρτών. Παραδείγματος χάριν, οι δυνάμεις των ανταρτών έχουν στοχεύσει συχνά τη βάση αλ Σαφίρα στο Χαλέπι.

Περισσότερα πατήστε Euro2day
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ