2013-09-10 17:35:04
Φωτογραφία για Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα ιδιωτικά ΙΕΚ
Αντιπαράθεση για τα ιδιωτικά ΙΕΚ ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ εξελίχθηκε στη Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιάρθρωση... της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αφορμή ήταν η καταγγελία του Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτση προς την κυβέρνηση ότι «ο χώρος των ΙΕΚ –των ιδιωτικών ΙΕΚ εννοώ- είναι ένας χώρος εκτροφής σκανδάλων τον οποίο εσείς με πολλαπλούς τρόπους πριμοδοτείτε». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τροχονόμοι των ιδιωτικών συμφερόντων», απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας Κ. Γκιουλέκας, κάνοντας λόγο για «λασπολογία».

Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε στα ΙΕΚ ΞΥΝΗ και ΔΟΜΗ για τα οποία, όπως είπε, «εκκρεμούν οφειλές εκατομμυρίων σε ΙΚΑ, εφορίες, καταδολίευση πιστωτών, μέσω μεταβίβασης αδειών σε νέες εταιρείες, με νέα ονομασία». «Τι θέση παίρνετε για το ότι δίδεται τελικά άδεια με το τρικ των νέων νομικών προσώπων, ενδεχομένως μετά και από πολιτικές παρεμβάσεις και ενώ υπήρχε αφαίρεση αδείας», ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


«Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει. Εάν υπάρχουν στοιχεία, όποιος έχει στοιχεία, βεβαίως να τα προσκομίσει εδώ και θα τα λάβουμε αμέσως υπ’ όψιν μας. Εάν δεν έχουν, όμως, κάποιοι στοιχεία, φοβάμαι ότι με αυτήν τη σύγχυση που επικρατεί στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα ζητήματα αυτά, μάλλον κάποιοι μεταβάλλονται σε ‘τροχονόμους’ ιδιωτικών συμφερόντων, διότι άλλως δεν μπορεί να εξηγηθεί αυτή η στάση», σχολίασε ο Κ. Γκιουλέκας.

Εξέφρασε τέλος την λύπη του καθώς, όπως είπε, «αυτά είναι εντελώς ανεύθυνες καταστάσεις και δεν μπορεί στο Κοινοβούλιο απλώς να λέγονται έτσι, να ρίχνεται κάτι στον ‘αέρα’ και να φεύγουμε».
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ