2013-09-09 20:32:08
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας: Nα συζητηθεί το θέμα της Συρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο
"ΠΡΟΣ Τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σας καλεί να φέρετε προς συζήτηση εκτός ημερησίας διάταξης στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης το θέμα: «Ψήφισμα για τις εξελίξεις στη Συρία», το οποίο προφανώς είναι καταπείγον.

Η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει το παρακάτω ψήφισμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας καταγγέλλει και καταδικάζει τη στρατιωτική προετοιμασία και τον πόλεμο που απειλούν να εξαπολύσουν στη Συρία, οι ιμπεριαλιστές με πρωταγωνιστές ΗΠΑ - ΕΕ - Βρετανία - Γαλλία - Τουρκία και λοιποί πρόθυμοι , με πρόσχημα τη χρησιμοποίηση χημικών όπλων. Θέλουν να πνίξουν στο αίμα τους λαούς της περιοχής και όχι μόνο, χρησιμοποιώντας τα ίδια προσχήματα, τις ίδιες ψευτιές που χρησιμοποίησαν στο πρόσφατο παρελθόν για τους πολέμους που εξαπέλυσαν στη Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, όπου αιματοκύλησαν τους λαούς με το πρόσχημα του “ανθρωπισμού”. Κρύβουν τις επιδιώξεις τους που αφορούν τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και της ευρύτερης περιοχής, τους δρόμους μεταφοράς των ενεργειακών πηγών. Οξύνονται οι μεταξύ των ιμπεριαλιστών ανταγωνισμοί για τον έλεγχό τους στην περιοχή. Αυτά τα συμφέροντα έχουν επιβάλλει και τον εμφύλιο πόλεμο που μαίνεται εδώ και δύο χρόνια και αιματοκυλά το Συριακό λαό.


Προσπαθούν να κρύψουν ότι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, που στην άλλη πλευρά του έχει μισθούς και συντάξεις πείνας, εργασία και ζωή χωρίς δικαιώματα, υγεία και παιδεία εμπόρευμα για όσους έχουν να αγοράσουν, εξαθλίωση και φτώχεια για το λαό από την μία, ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών από την άλλη. Η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμη να παραχωρήσει όλες τις διευκολύνσεις στο ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας τη χώρα μας και το λαό σε περιπέτειες. Καλούμε όλα τα σωματεία, τους εργαζόμενους, τους φορείς στην πόλη μας ,το πατραϊκό λαό να καταδικάσουν με κάθε τρόπο τον πόλεμο που προετοιμάζουν, να βρίσκονται σε επιφυλακή. Είναι υπόθεση όλων όσων πλήττονται από αυτή την πολιτική να αντιδράσουμε και να απαιτήσουμε από την κυβέρνηση καμία εμπλοκή, καμία παραχώρηση ελληνικού εδάφους. Να απαιτήσουμε:

• Να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας.

• Να μη διατεθούν στρατιωτικές υποδομές στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

• Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στους συμμάχους τους, για τις πολεμικές επιχειρήσεις, ενάντια στη Συρία ή άλλης χώρας.

• Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ.

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΕΞΩ ΤΩΡΑ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ»."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ