2013-09-09 12:47:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Mε δωρεάν εξετάσεις και συμβουλές γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας
Mε το σύνθημα «Κίνηση για την Υγεία» οι φυσικοθεραπευτές γιορτάζουν σήμερα, στις 8 Σεπτεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας.

Κάθε χρόνο στις 8 Σεπτεμβρίου, οι Φυσικοθεραπευτές ανά τον κόσμο εορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας και εφιστούν την προσοχή του κοινού στην συμβολή του επαγγέλματος στην υγεία των ασθενών σε προσωπικό και εθνικό επίπεδο.

Φέτος προωθούν το μήνυμα «Κινητικά υγιείς και δραστήριοι για το μέλλον».

Από τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, τα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα θα δέχονται τους πολίτες δωρεάν για μία συνεδρία φυσικοθεραπευτικής εξέτασης και αξιολόγησης.

Στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (www.psf.org.gr) ξεκίνησε από το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, μια σειρά εκδηλώσεων ενημέρωσης της συμβολής της φυσικοθεραπείας σε όλη τη χώρα, και θα κορυφωθούν την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 στην Αθήνα.


Στο πλαίσιο αυτό, η Διοικούσα Επιτροπή του Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας και Ηλείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, διοργάνωσε το Σάββατο ενημερωτική εκδήλωση από τις 10.00 έως τις 14.00, στην Πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.

Στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα οι φυσικοθεραπευτές του Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας και Ηλείας ενημέρωναν και συμβούλευαν τους πολίτες, για θέματα που τους απασχολούν, και κυρίως για:

-αξιολόγηση και ενημέρωση για την παθολογία του αυχένα

-αξιολόγηση και ενημέρωση για την παθολογία της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης («μέση»)

-αξιολόγηση κινδύνου πτώσεων στα ευαίσθητα ηλικιακά άτομα άνω των 65 ετών.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Στοιχειώδεις απορίες
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Στοιχειώδεις απορίες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ