2013-09-07 19:29:03
Φωτογραφία για Καυτή ομιλία Βενιζέλου στη ΔΕΘ
Στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις του επόμενου διαστήματος θα αναφερθεί ο Βαγγέλης Βενιζέλος... μιλώντας στην ΔΕΘ.

Όπως αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, αυτές -σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- είναι τριών ειδών.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που αφορούν το κράτος και τη δημόσια διοίκηση και οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν.

Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που αφορούν την αγορά και πρέπει να προχωρήσουν άμεσα. Αυτές έχουν να κάνουν κυρίως την ανταγωνιστικότητα, γιατί έχουν πέσει πάρα πολύ οι μισθοί, την ώρα που οι τιμές των προϊόντων και το κόστος ζωής παραμένουν πολύ υψηλά.

Και τέλος υπάρχουν και μεταρρυθμίσεις που αφορούν το πολιτικό σύστημα. Ήδη, άλλωστε από το ΠΑΣΟΚ έχουν αναφερθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος το καλοκαίρι οπότε το επόμενο βήμα θα γίνει με τον εκλογικό νόμο, διότι στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως στις σημερινές συνθήκες έχουν γίνει μόνο συμβολικές παρεμβάσεις στο πολιτικό σύστημα, όπως π.χ. με τις μειώσεις των μισθών των βουλευτών.

Θα προταθεί νέος εκλογικός νόμος, ο οποίος θα είναι πιο αναλογικός και ο οποίος θα δίνει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να μπορεί να εκφραστεί, να συμμετέχει και όχι αυτό να αποτελεί προνόμιο των ελίτ. Προς αυτή την κατεύθυνση στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο ανατέθηκε σε μια ομάδα μελών του υπό τον Κώστα Σκανδαλίδη να συζητήσουν και να ετοιμαστεί πρόταση για τον εκλογικό νόμο. Σύμφωνα μάλιστα με τον γραμματέα του κόμματος, Νίκο Ανδρουλάκη, «χρειαζόμαστε τις μεταρρυθμίσεις και στην αγορά, δηλαδή στο τραπεζικό σύστημα, στο φορολογικό, σε διάφορα επίπεδα, στη στήριξη της αγοράς, στον ανταγωνισμό και βέβαια και στο πολιτικό σύστημα. Δεν μπορούμε να μιλάμε μονομερώς μόνο για μεταρρυθμίσεις στον έναν τομέα από τους τρείς».
iapopsi.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ