2013-09-07 11:25:14
Φωτογραφία για Ολυμπιονίκες στο στρατό - Έπρεπε να μπουν τόσοι πρέπει να φύγουν όλοι;
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στην Ελλάδα μας αρέσουν οι “γενικεύσεις” . Ίσως επειδή είναι πιο εύκολο να “λύσεις” θέματα. Που τελικά ανακαλύπτεις ότι δεν τα λύνεις βέβαια ,γιατί είναι απολύτως βέβαιο ότι αδικείς κόσμο.

Ο κανόνας εφαρμόστηκε και στην περίπτωση των Ολυμπιονικών μας. Ο ενθουσιασμός της Βαρκελώνης το 1992 , έφεραν Πύρρο Δήμα και Βούλα Πατουλίδου στις Ένοπλες Δυνάμεις και για να μην κρυβόμαστε όλοι εμείς οι πολίτες αισθανθήκαμε όμορφα βλεποντάς του με στολή και γαλόνια. Παρεξηγήσαμε μάλιστα τότε εμείς οι δημοσιογράφοι κάποιους στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν “στραβομουτσουνιάσει”. Αργότερα καταλάβαμε το γιατί.

190 είναι οι Ολυμπιονίκες που έχουν ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις. Η λογική του 1992 αν την έχουμε καταλάβει καλά ήταν -εκτός απο τη τιμή να φορέσεις στολή των Ενόπλων Δυνάμεων- να βοηθηθούν οι αθλητές του κλασικού αθλητισμού οι οποίοι μέχρι τότε ήταν επί της ουσίας αβοήθητοι και πολλοί απ΄ αυτούς οικονομικά αδύναμοι πάλευαν μόνοι να πετύχουν . Και πέτυχαν.


Στους Ολυμπιακούς που ακολούθησαν μέχρι και το 2004 οι επιτυχίες των αθλητών μας ήταν καταιγιστικές. Το πως επιτεύχθηκαν κάποιες απ΄ αυτές είναι γνωστό και όλοι θέλουμε να το ξεχάσουμε.

Η πρώτη γενίκευση έγινε με την είσοδο όλων των Ολυμπιονικών στις ΕΔ. Από ένα σημείο και μετά δεν ήταν κατανοητό γιατί ένας αθλητής φθασμένος με συμβόλαια διαφημιστικά και άλλα έσοδα θα έπρεπε να παίρνει ως “μπόνους” και την είσοδό του στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κανείς δεν μπήκε στο κόπο να εξετάσει κατά περίπτωση τους αθλητές και ανάλογα με την οικονομική τους κατάσταση και τις ανάγκες τους να αποφασίζεται αν θα φορούσαν ή όχι τη στολή. Απλό δεν θα ήταν;

Τώρα περνάμε στη δεύτερη γενίκευση. Να φύγουν όλοι ζητάνε πολλοί. Νομίζουμε ότι και τώρα είναι αναγκαία μια αξιολόγηση . Μπορούν αρκετοί απ΄ αυτούς τους αθλητές αν το θέλουν βέβαια να προσφέρουν στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Να προτείνουν, να σχεδιάσουν και να “τρέξουν” προγράμματα που θα φέρουν πιο κοντά τους στρατιωτικούς με την άθληση και τη γυμναστική. Χρήσιμο θα είναι.

Θα πείτε εδώ δεν κατόρθωσαν οι κυβερνώντες -τότε- να κάνουν αξιολόγηση στο ποιοι θα μπουν ,θα μπορέσουν οι τωρινοί να κάνουν αξιολόγηση για το ποιοι θα φύγουν; Δύσκολο. Εδώ δεν μπόρεσαν να το κάνουν στην ΕΡΤ και προτίμησαν να τη κλείσουν!

Η ελπίδα όμως πεθαίνει τελευταία.  

ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/olympionikes-sto-strato-eprepe-na-mpoun-tosoi-prepei-na-fygoun-oloi 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ