2013-09-06 20:54:03
Φωτογραφία για Στον «αέρα» οι εγγραφές των πρωτοετών
Στον «αέρα» κινδυνεύουν να τιναχθούν οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών, οι οποίες αρχίζουν στις 11 Σεπτεμβρίου, καθώς οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ έχουν εξαγγείλει δύο 48ωρες και μία πενθήμερη απεργία για το θέμα της διαθεσιμότητας.

«Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη από κάθε άποψη για τον εργασιακό βίο όλων μας, δεδομένης της άμεσης απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του διοικητικού προσωπικού των Ιδρυμάτων. Μία τέτοια εξέλιξη είναι ολέθρια για τον καθένα μας και γι΄ αυτό απαιτείται η άμεση, δυναμική, οργανωμένη κα καθολική αντίστασή μας. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο αδράνειας», αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία άναψε «πράσινο φως » για δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στις 10, 11 και στις 12, 13 Σεπτεμβρίου, καθώς και για μία πενθήμερη από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΑΠΘ καλεί τους εργαζόμενους να συγκεντρωθούν από νωρίς (7.30 π.μ.) το πρωί της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου μπροστά στο κτίριο διοίκησης για να περιφρουρήσουν την απεργία τους. Οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου συμμετέχουν και στα αγωνιστικά γεγονότα των επομένων ημερών, καθώς και στο παλλαϊκό συλλαλητήριο το απόγευμα του Σαββάτου στα εγκαίνια της ΔΕΘ.


Τα δικαιολογητικά για τις εγγραφές των πρωτοετών

Από τις 11 έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Τμήματα και στις Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Την ίδια περίοδο θα εγγραφούν και οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών.

Για την εγγραφή τους οι επιτυχόντες (από Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια με το 90% και το 10%),

ή το νομίμως εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, οφείλουν να καταθέσουν στη γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

-Αίτηση για εγγραφή

-Τίτλο απόλυσης:

απολυτήριο ή πτυχίο ή αποδεικτικό του σχολείου αποφοίτησης ή νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο των τίτλων αυτών

-Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να αναφέρεται ότι δεν είναι εγγεγραμμένοι σε άλλη Σχολή ή Τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

-Τέσσερις φωτογραφίες τύπου αστυνομικής ταυτότητας

- Εκτός των παραπάνω, και μόνο όσοι πέτυχαν από το Γενικό Λύκειο και ΕΠΑΛ - ΟΜΑΔΑ Β΄ (90% και 10%) θα υποβάλλουν και νομίμως κυρωμένο αντίγραφο ή φωτοαντίγραφο της βεβαίωσης πρόσβασης (όχι την πρωτότυπη βεβαίωση πρόσβασης)

Να σημειωθεί ότι οι επιτυχόντες με τις ειδικές περιπτώσεις των πολυτέκνων, των τριτέκνων και των κοινωνικών κριτηρίων δεν προσκομίζουν κανένα επιπλέον δικαιολογητικό, αφού ο έλεγχος έχει ήδη γίνει στα λύκεια και θα ακολουθήσει δειγματοληπτικός έλεγχος και από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Στην ίδια προθεσμία θα υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή (μαζί με τα σχετικά δικαιολογητικά) στα πανεπιστημιακά Τμήματα οι απόφοιτοι Γενικού Λυκείου, οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή στη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας ή Βιολογίας ή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για νέους επιστήμονες. Επίσης, θα κάνουν αίτηση για εγγραφή στα ΤΕΙ οι κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ-Α΄, οι οποίοι διακρίθηκαν στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής και τους έχει απονεμηθεί, πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο ή ειδική διάκριση, αν πρόκειται για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό για νέους επιστήμονες), όπως και οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που έχουν διακριθεί στη Βαλκανική ή τη Διεθνή Ολυμπιάδα Μαθηματικών, Φυσικής ή Βιολογίας.

Οι συγκεκριμένοι επιτυχόντες μπορούν να αντλήσουν πληροφορίες για τα επιπλέον δικαιολογητικά για την εγγραφή τους είτε από τις γραμματείες των Τμημάτων, είτε από την αναλυτική εγκύκλιο εγγραφών, που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www. minedu. gov. gr/eksetaseis). «Οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης οφείλουν να προσκομίσουν στη γραμματεία της Σχολής ή Τμήματος εισαγωγής κατά την εγγραφή τους, εκτός από τα ανωτέρω δικαιολογητικά, επιπλέον βεβαίωση Δήμου των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης ή Έβρου, στα Δημοτολόγια των οποίων είναι εγγεγραμμένοι. Αν έχουν μετεγγραφεί σε άλλο Δήμο, άλλης περιοχής, τότε θα πρέπει από τη βεβαίωση του συγκεκριμένου Δήμου, να προκύπτει ότι μετεγγράφηκαν σ’ αυτόν, από Δήμο των παραπάνω τριών 3 Νομών», σημειώνει, στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Παιδείας.

Τέλος, οι επιτυχόντες με την ειδική κατηγορία των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε, μη ελληνικής καταγωγής, μπορούν να πληροφορηθούν τα δικαιολογητικά για την εγγραφή τους είτε από τις γραμματείες των τμημάτων, είτε από την αναλυτική εγκύκλιο εγγραφών που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου (www. minedu. gov. gr/eksetaseis).

Κατά την προσέλευσή τους για εγγραφή, οι εισαχθέντες πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα/διαβατήριο ή άλλο δημόσιο έγγραφο, από το οποίο να αποδεικνύονται τα ονομαστικά τους στοιχεία και η ακριβής ημερομηνία γέννησης.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι εισαχθέντες μπορούν να απευθύνονται στις γραμματείες των οικείων σχολών. «Όλοι οι νεοεισαχθέντες πρέπει να φροντίσουν για την έγκαιρη εγγραφή τους μέσα στις παραπάνω προθεσμίες και σύμφωνα με το ειδικότερο πρόγραμμα κάθε Σχολής ή Τμήματος. Όσοι δεν θα εγγραφούν στο οριζόμενο χρονικό διάστημα, χάνουν οριστικά το δικαίωμα εγγραφής τους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιώτες επιτυχόντες στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ