2013-09-06 20:50:13
Φωτογραφία για Panasonic @ IFA: Toughpad 4K με οθόνη 20 ιντσών
Με την αγορά των tablets να διευρύνεται σε περισσότερες πλατφόρμες από ακόμη περισσότερους κατασκευαστές καθημερινά, φαίνεται πως όλες οι εταιρείες θέλουν να δοκιμάσουν τη τύχη τους σε αυτήν. Μια εξ'αυτών είναι και η Panasonic, η οποία παρουσίασε στην IFA του Βερολίνου το Toughpad 4K, με οθόνη 20 ιντσών, Windows 8 και δυο εκδόσεις (Standard και Performance).

Σύμφωνα με τον Gavin Gear της Microsoft, «η συσκευή θα βοηθήσει φωτογράφους, αρχιτέκτονες, κινηματογραφιστές και ανάλογης επαγγελματικής κατηγορίας άτομα στο να δημιουργούν, μέσα από μια φορητή συσκευή μεγάλης ανάλυσης». Πράγματι, με ανάλυση των 3840 x 2560 pixels και γωνία θέασης 15/10 στις 20 ίντσες, ακόμα και ο πιο απαιτητικός χρήστης θα βρει επιτέλους ο,τι έψαχνε, μαζί φυσικά με χαρακτηριστικά που «δυναμώνουν» ακόμα περισσότερο τη συγκεκριμένη υλοποίηση.

Έτσι λοιπόν, στα ενδότερα διαθέτει επεξεργαστή Intel i5 στα 1,8 GHz, GPU Nvidia GeForce GT-745M, μνήμη RAM στα 4GB και 8GB (ανάλογα την έκδοση), εσωτερική μνήμη τύπου SSD στα 128GB και 256GB επεκτάσιμη μέσω θύρας microSD, Touch Pen για γραφή/σχεδίαση και κάθε άλλη χειρόγραφη εισαγωγή, τρεις θύρες USB 3.0, έξοδο HDMI, μπαταρία αυτονομίας έξι ωρών, βάρος 2,7 κιλά και, τέλος, Windows 8.1.


Πρόκειται, σύμφωνα με την Panasonic, για μια «business rugged» συσκευή, η οποία μπορεί να ξεπεράσει τις απλές δυνατότητες που ζητά ο μέσος καταναλωτής πολύ εύκολα. Μεταξύ άλλων, «βαριές» εφαρμογές επεξεργασίας εικόνας και βίντεο θα μπορούν να τρέξουν άνετα σε αυτήν, ενώ από τις αρχές του 2014 το δυνατότερο μοντέλο θα μπορεί να προσφέρει στο χρήστη υψηλές δυνατότητες, όπως 3D simulating και σχεδίαση μέσω CAD. Το Toughpad 4k θα διατεθεί σε Ευρώπη, Ιαπωνία, Η.Π.Α. και Καναδά, αρχικά στην απλή έκδοση το Νοέμβρη στα 4500 ευρώ, ενώ στις αρχές του 2014 θα έρθει και η δυνατότερη έκδοση με άγνωστο κόστος.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ