2013-09-06 18:15:05
Φωτογραφία για Μιχάλης Μανιάτης: «Είμαι ένας απλός μάγειρας που θέλω να ζήσω τη ζωή μου όσο πιο απλά μπορώ σ` έναν πανέμορφο τόπο όπως είναι ο Πύργος!»
Μόνιμος κάτοικος Ηλείας είναι το τελευταίο διάστημα ο γνωστός ηθοποιός, συγγραφέας αλλά και με πολλές άλλες επαγγελματικές ιδιότητες, Μιχάλης Μανιάτης.

Σχετικά πρόσφατα τοπικά δημοσιεύματα τον παρουσίαζαν ως διάσημο Σεφ που θα βάλει την «υπογραφή» του σε γκουρμέ μεζεδοπωλείο που πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα στην οδό Αθ. Διάκου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου (σ.σ. στο κτίριο της Παλαιάς δημοτικής αγοράς).

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ο ίδιος με αποκλειστική δήλωση του στην ΠΑΤΡΙΣ ξεκαθαρίζει τα πράγματα τονίζοντας πως… «έχω ξεκινήσει την εταιρεία Spitimou η οποία θα ασχοληθεί με τα προϊόντα που θα φέρουν την επωνυμία Spitimou Maniatis Home telling που είναι ένα brand κατοχυρωμένο παγκοσμίως και παράλληλα θα δημιουργηθούν μικρά φαγάδικα. Το concept είναι ότι θα δημιουργηθούν μαγαζιά με ντεκόρ που θα θυμίζει σπίτι όπου ο οποιοσδήποτε θέλει πάει και καταναλώνει ότι θα κατανάλωνε αν ήταν καλεσμένος σε ένα σπίτι! Θέλει να πιεί έναν καφέ; Κάθεται και πίνει έναν καφέ… θες να πάρεις ένα σνακ, ένα μεζέ, ένα πιάτο κανονικό φαγητό;… επιλέγεις ότι θες! Θα είναι ένας φιλόξενος χώρος που ο πελάτης θα αισθάνεται σαν στο σπίτι του χωρίς κανένας να τον πιέζει να κάνει κατανάλωση
. Στην Ηλεία θα γίνεται η πρωτογενής παραγωγή των προϊόντων που θα διαθέτει το μαγαζί, αφού θα δημιουργηθεί και εργαστήρι που θα τα παράγει, όπως μαρμελάδες, σάλτσες και πολλά άλλα. Παράλληλα θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε ομάδα μικροπαραγωγών που δεν έχει πρόσβαση στην διανομή με αποτέλεσμα να γίνονται θύματα εκμετάλλευσης μεγαλεμπόρων. Δεν μπορεί ένας μικροπαραγωγός να δίνει το προϊόν του κι αυτό στη συνέχεια να ανεβαίνει σε αξία στον καταναλωτή. Επομένως αν υπάρχει ένα brand που θα μπορεί να το “αγκαλιάσει” και να το διανέμει μοιράζεται το κέρδος. Θα είναι κάτι σαν συνεταιρισμός χωρίς μεσάζοντες. Αυτό το κάνω γιατί στην Ηλεία θέλω να είναι το τελευταίο μόνιμο σπίτι μου! Εδώ έχω αποφασίσει να ζω και το μαγαζί αυτό που έχει ξεκινήσει να φτιάχνεται και αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο Σεπτέμβριο, δεν είναι δικιά μου επιχείρηση… ο Κώστας Γαλανόπουλος αγόρασε το brand με αποκλειστικότητα να γίνει ένα μαγαζί στον Πύργο και θα είναι αυτός ο ιδιοκτήτης. Είναι ένα είδος franchise κι εγώ απλά θα είμαι δίπλα του για να μπορέσει να στηθεί το μαγαζί με τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει και επειδή εγώ λατρεύω να μαγειρεύω για ένα συγκεκριμένο διάστημα θα μαγειρεύω κι εγώ ο ίδιος!»

Διευκρινίζοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα ο Μιχάλης Μανιάτης συμπλήρωσε ότι… «όταν εγώ διαβάζω ένα δημοσίευμα που λέει ότι ο διάσημος Σεφ βάζει την υπογραφή του σε γκουρμέ μεζεδοπωλείο στον Πύργο, πρέπει να πω ότι ο Σεφ είναι αρχηγός της κουζίνας που έχει υπό την επίβλεψη του μια ομάδα ανθρώπων που τους συντονίζει. Και πάνω από όλα δεν μιλάμε για γκουρμέ… πρόκειται για μια λέξη που αφορά την κουζίνα ενός υψηλού, σε ποιότητα, εστιατορίου. Κι αν κάποιος θέλει να με αποκαλέσει Σεφ, κάνει μεγάλο λάθος. Στην ουσία εγώ είμαι ένας απλός μάγειρας, ένας απλός άνθρωπος που θέλω να ζήσω τη ζωή μου όσο πιο απλά μπορώ σ` έναν πανέμορφο τόπο όπως είναι ο Πύργος. Δεν μπορώ εγώ τις γκλαμουριές… δεν τις οικειοποιήθηκα όταν ήμουν διάσημος. Οι λέξεις γκλαμουριά, Σεφ και γκουρμέ δεν ανήκουν στο δικό μου λεξιλόγιο!»

Περισσότερα για την απόφαση του Μιχάλη Μανιάτη να ζήσει μόνιμα στην Ηλεία –και όχι μόνο- θα μπορέσετε να διαβάσετε στην συνέντευξη που θα δημοσιεύσει η ΠΑΤΡΙΣ στο φύλλο της Κυριακής (σ.σ. στο ένθετο «Weekend»).

patrisnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ