2013-09-06 12:53:03
Φωτογραφία για Διχασμός στο G20 για τη Συρία
Σε ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της πρώτης ημέρας της συνόδου του G20, λόγω της κρίσης στη Συρία και της πρόθεσης των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε στρατιωτική επέμβαση.

Τον διχασμό της διεθνούς κοινότητας επιβεβαίωσε με μήνυμά του στο twitter o πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα χθες το βράδυ, από το δείπνο εργασίας στο μέγαρο Πέτερχοφ της Αγίας Πετρούπολης.

«Το δείπνο βαδίζει προς το τέλος του, σε αυτό "επιβεβαιώθηκε" η διαίρεση της ομάδας του G20 για τη Συρία», σημείωσε ο Λέτα.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετράνε από χθες τους συμμάχους τους.

Όπως σχολιάζει το πρακτορείο Reuters, τον πρώτο γύρο κέρδισε ο Πούτιν, καθώς η Κίνα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι χώρες BRICS και ο πάπας με επιστολή του, προειδοποίησαν για τους κινδύνους που εγκυμονεί μία στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Φαν Ρόμπεϊ τάχθηκε επισήμως κατά μιας στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία.

«Αν και σεβόμαστε τις πρόσφατες εκκλήσεις για την ανάληψη δράσης στη Συρία, πρέπει να προχωρήσουμε με τη διαδικασία του ΟΗΕ», δήλωσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου.

Και η Κίνα προειδοποίησε χθες ότι μία στρατιωτική επιχείρηση θα βλάψει την παγκόσμια οικονομία, κυρίως προκαλώντας αύξηση των τιμών του πετρελαίου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ