2013-09-06 08:11:06
Φωτογραφία για Aντιμετωπίστε φυσικά τον πονοκέφαλο
Υπάρχουν πολλά είδη πονοκέφαλου, αλλά ο συνηθέστερος οφείλεται στην ένταση. Εμφανίζεται αργά και εκδηλώνεται με πίεση στο μέτωπο, τους κροτάφους και τον αυχένα

Υπάρχουν πολλά είδη πονοκέφαλου, αλλά ο συνηθέστερος οφείλεται στην ένταση. Εμφανίζεται αργά και εκδηλώνεται με πίεση στο μέτωπο, τους κροτάφους και τον αυχένα. Ο πονοκέφαλος αυτού του είδους μπορεί να οφείλεται σε κούραση των ματιών, σε δυνατό θόρυβο ή σε πολύωρη εργασία, όπως επίσης και στο στρες.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλά αιθέρια έλαια που μπορούν να ανακουφίσουν τον πονοκέφαλο, όπως ο βασιλικός, το περγαμόντο, το χαμομήλι, το φασκόμηλο, το γεράνι, η λεβάντα, η μαντζουράνα και το ιλάνγκ-ιλάνγκ. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ένα έλαιο βάσης για να κάνετε μασάζ, κομπρέσες ή εισπνοές.

Από τον κόσμο των βοτάνων, το χαμομήλι, το δεντρολίβανο και η βαλεριάνα έχουν αναλγητική δράση και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε κάψουλες ή βάμμα.


Ενας εύκολος και ευχάριστος τρόπος για να απαλλαγείτε από τον πονοκέφαλο είναι κάνοντας ένα κρύο ποδόλουτρο με αιθέρια έλαια. Το κρύο νερό θα ανακουφίσει αμέσως την πίεση που νιώθετε στο κεφάλι σας.

Σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας. Αφήστε τα πόδια σας μέσα στη λεκάνη για είκοσι λεπτά, ενώ κάνετε βαθιές εισπνοές.

Τσάι αντί για παυσίπονα

Ενα ζεστό αφέψημα με τζίντζερ ανακουφίζει άμεσα όλους τους τύπους πονοκέφαλου. Το τζίντζερ τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, ενώ μειώνει την ένταση και τη φλεγμονή. Τους ζεστούς μήνες μπορείτε να το πιείτε κρύο.

Περιχύστε με 4 φλιτζάνια ζεστό νερό 1 έως 2 κουταλάκια του γλυκού φρέσκια ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη και αφήστε για 10 λεπτά. Σουρώστε και προσθέστε λίγο μέλι.

Ζεστές ή κρύες κομπρέσες

Οι δροσερές ή ζεστές κομπρέσες μπορούν επίσης να ανακουφίσουν αποτελεσματικά τον πονοκέφαλο. Αν ο πονοκέφαλος είναι επικεντρωμένος στο μέτωπο, προσθέστε μερικές σταγόνες λεβάντα σε μια γαβάθα με κρύο νερό, βουτήξτε μέσα ένα κομμάτι ύφασμα, στύψτε το καλά και αφήστε το στο μέτωπό σας για 15 λεπτά, ενόσω μένετε ξαπλωμένη. Αν ο πονοκέφαλος είναι επικεντρωμένος στον αυχένα, μια ζεστή κομπρέσα θα δώσει καλύτερα αποτελέσματα.

Μασάζ κόντρα στο στρες

Για τον πονοκέφαλο που οφείλεται σε στρες, το μασάζ είναι η καλύτερη μέθοδος. Αναμείξτε 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας, 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο και 1 κάψουλα βιταμίνη Ε.

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα καθαρό σκουρόχρωμο μπουκάλι και βουτήξτε το για μερικά λεπτά σε ζεστό νερό.

Χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα στην άκρη των δαχτύλων κάντε ελαφρές, κυκλικές κινήσεις στους κροτάφους και στη ρίζα των μαλλιών για μερικά λεπτά. Εισπνεύστε το άρωμα από τα αιθέρια έλαια με αργές αναπνοές.

ΝΕΛΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ-ethnos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ