2013-09-06 08:00:14
Φωτογραφία για «Nιώθω σα να πλήρωσα εγώ τους Βασιλιάδες για να γίνω γνωστή»
Κατασταλαγμένη, ταλαντούχα, γοητευτικά ιδιαίτερη αλλά και σνομπ όποτε χρειάζεται. Θέλει δυναμισμό για να παλέψεις στο χώρο, όπως και στη ζωή άλλωστε, και η Μίνα πορεύεται με αυτόν από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Από πάντα. Εξάλλου «ο άνθρωπος γεννιέται, δε γίνεται…».

Προσωπικά δεν την ήξερα αλλά είχα μεγάλο ενδιαφέρον να την γνωρίσω και να μιλήσω μαζί της σε μια συνέντευξη. Γνωρίζοντας τη κανείς πιστεύω πως είτε θα την αντιπαθήσει είτε θα την γουστάρει τρελά και οφείλω να ομολογήσω πως μπήκα στη δεύτερη κατηγορία. Καθόλη τη διάρκεια της κουβέντας μας με κέρδιζε ολοένα και περισσότερο με τον ιδιαίτερο αλλά συνάμα αυθεντικό, δυναμικό και απόλυτα straight χαρακτήρα της.

Που θα σε δούμε φέτος; Ετοιμάζεις κάτι θεατρικό;

Ναι, ετοιμάζουμε το «Η μαμά είπε μη…» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη με τη Μάρθα Καραγιάννη, τη Νίνα Λοτσάρη, τη Λίλυ Τσεσματζόγλου και το Ράφτη Μυλωνά που θα ανέβει στο Αμιράλ
. Μια παράσταση που έχει να δώσει πολλά στοιχεία, είναι σπονδυλωτή μιας και όλοι μας θα έχουμε να κάνουμε παραπάνω από έναν ρόλους και στην ουσία είναι ένα έργο με πολλά έργα μέσα του! Θα μας γυρίσει στα παιδικά μας χρόνια και τα «μη» των μαμάδων και θα εξηγήσει τι μπορούμε να έχουμε στις σχέσεις μας καθώς μεγαλώνουμε. Τον χωρισμό, την αγάπη, τον έρωτα, το θυμό. Θα είναι μία σουρεάλ κωμωδία με πολύ χορό και τραγούδι μέσα της Πως το βλέπεις το θέατρο τώρα που σταδιακά μπαίνεις σε αυτό;

Μου αρέσει, έχει μία ιδιαίτερη μαγεία. Κάθε δουλειά έχει νομίζω τη μαγεία της. Το θέατρο το έχω στο μυαλό μου σαν ένα παραμύθι, σαν μια μεγάλη τελετή. Σκέψου σαν να είμαστε σε ένα χωριατόσπιτο μέσα στο δάσος, να καίει το τζάκι, η γιαγιά να ετοιμάζει κάποιο γλυκό και εμείς να έχουμε πάρει θέση γύρω από το τραπέζι για να ακούσουμε ένα παραμύθι. Παίρνεις ουσιαστικά στα χέρια σου ένα κείμενο, χωρίς εικόνα, και εσύ πρέπει να το κάνεις πράξη και να βάλεις τις εικόνες…

Πότε αποφάσισες να μπεις σε αυτό το χώρο;

Να σου πω την αλήθεια, ακόμα και όταν έκανα την «Στρέλλα» δεν είχα βλέψεις για την υποκριτική. Όταν είδα όμως μετά πως μου έγιναν προτάσεις, δεν ήθελα να πω όχι γιατί για να σου κάνεις κάποιος μια πρόταση, που δε στη χρωστάει κιόλας, σημαίνει πως κάτι έχει δει που του αρέσει. Καμιά φορά, ξέρεις, η τύχη μας δίνει κάποια πράγματα απλόχερα και εμείς τα κλοτσάμε. Γιατί λοιπόν, από τη στιγμή που ήρθε αυτό προς τα εμένα, εγώ να το κλοτσήσω;

Ήρθε και η τηλεόραση βέβαια με τους Βασιλιάδες... Τι σου άφησε αυτή η δουλειά;

Πικρία. Ακόμη δεν έχουμε πληρωθεί, τι αίσχος…

Ωστόσο όμως το ευρύ κοινό εκεί σε έμαθε καλύτερα…

Εμένα Αλέξανδρε δε με νοιάζει τι έκανε το κοινό, με νοιάζει πως εγώ είμαι απλήρωτη. Ο κόσμος μπορεί να μου δίνει συγχαρητήρια, μπορεί κάθε «συγχαρητήρια» να μου δίνει ένα ευρώ ώστε να πάρω και περισσότερα από όσα είχα συμφωνήσει; Ειλικρινά αυτή τη στιγμή νιώθω λες και πλήρωσα εγώ τους «Βασιλιάδες» για να γίνω γνωστή!

Μετά τη σειρά, δέχτηκες κάποια άλλη τηλεοπτική πρόταση;

Όχι, αν και γενικώς δεν υπάρχει κάποια νέα δουλειά. Και να υπάρξει όμως δεν θα με πάρουν.

Γιατί το λες αυτό;

Επειδή για τους «Βασιλιάδες» μόνο έκανα. Ήθελαν τον Λάμπη που έγινε Λίζα. Αν σε άλλη σειρά θέλουν μια κανονική γυναίκα, υπάρχουν και άλλες ηθοποιοί γυναίκες που μπορούν να παίξουν άνετα αυτό το ρόλο.

Πιστεύεις πως ειδικά στην τηλεόραση υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση προς εσένα;

Μπορεί, δεν ξέρω. Αν δεχτούμε όμως πως για να κάνω έναν γυναικείο ρόλο, θα πρέπει να 'χω μέσα και ένα φλερτ και ενδεχομένως να πρέπει να φιληθώ με κάποιον, μπορεί αυτός να έχει κόλλημα να φιληθεί μαζί μου στην τηλεόραση. Ο κινηματογράφος δεν έχει ταμπού και επιτρέπει τα πάντα, στο γυαλί όμως το καθετί μπορεί να ερμηνευθεί αλλιώς. Ως τώρα δεν έχω νιώσει αμήχανα, αλλά πάντα υπάρχουν άτομα που δε θα σε συμπαθήσουν ποτέ.

Σε ενόχλησε που στους «Βασιλιάδες», αμέσως μετά τη «Στρέλλα», σε κάλεσαν ξανά για το ρόλο μιας τρανσέξουαλ;

Καθόλου γιατί αν δεν είχα κάνει την ταινία, οι «Βασιλιάδες» δεν θα με ήξεραν. Κοίταξε, ότι ρόλος και να μου έρθει εγώ θα τον κάνω. Είτε αυτός είναι γυναίκα είτε είναι τρανσέξουαλ. Και το λέω αυτό γιατί δε σημαίνει πως αν κάνω συνέχεια τρανς ρόλους, θα ταυτιστώ στο κοινό ως τρανς. Έτσι κι αλλιώς τρανς είμαι, δεν πάω να κρύψω κάτι. Από την άλλη βέβαια δε θέλω να γίνω «Βασίλης Καϊλας» και να κλαίω μια ζωή και μετά να χαθώ.

Τους δημοσιογράφους αλήθεια πως τους αντιμετωπίζεις;

Όπως θα αντιμετωπίσουν και αυτοί εμένα. Αν μου δείξουν δηλαδή σεβασμό, θα πάρουν μια ωραία γεύση από μένα. Αν όμως μου δείξουν ειρωνεία ή σνομπισμό, δεν θα συνεχίσω τη συνέντευξη όπως και το' χω κάνει στο παρελθόν.

Γιατί αυτοχαρακτηρίζεσαι Μίνα ως «σνομπ»;

Επειδή είμαι. Έτσι απλά. Δε γίνεται να είσαι πάντα το θύμα, πρέπει να έχεις και ένα prestige. Όταν ο άλλος είναι ποταπός, αυτό θα παραμείνει για μένα. Μη νομίζεις πως είμαι από τα άτομα που θα τα δείχνουν με το δάχτυλο. Εγώ τους δείχνω πρώτη, όχι αυτοί εμένα. Ναι λοιπόν, γίνομαι πολύ κακιά - όταν έχω λόγο – και είμαι πολύ «σνομπαρία» (γελάει)!

Ποια στοιχεία σου νομίζεις σε προχωράνε παρακάτω;

Ο χαρακτήρας μου. Πιστεύω πως είμαι πολύ δυναμική και δεν πτοούμαι με τίποτα. Πάντα ήμουν έτσι.

Όσο μιλάμε μου δίνεις την αίσθηση πως έχεις πάρει χαλαρά τον χώρο και να φύγεις και αύριο δε σε ενδιαφέρει. Έχω δίκιο;

Ναι απόλυτο. Έχω μάθει στη ζωή μου να μην «πορώνομαι» και να επενδύω στο χαρακτήρα μου, όχι σε μια δουλειά. Και όλες οι πόρτες δηλαδή να μου κλείσουν αύριο τι έγινε; Δεν θα κάτσω να πεθάνω. Δεν είμαι ψώνιο για να θέλω να μείνω στο χώρο. Μου δίνουν την ευκαιρία και την αρπάζω. Αν η ευκαιρία τελειώσει, θα κυνηγήσω κάτι άλλο. Γενικά δεν έχω «κόλλημα» και πάθος με τις δουλειές που κάνω. Αν παθιαστείς εξάλλου, το έχασες το παιχνίδι. Ξέρω πως αυτό που ζω τώρα είναι ένα άστρο που κάποτε θα σβήσει…

Του Αλέξανδρου Κούρτη-entertv
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ