2013-09-06 06:54:03
Φωτογραφία για Κάποιος να φυλάει τον Harry
Ήταν μία νύχτα χωρίς φεγγάρι, γύρω στις δέκα το βράδυ, όταν άνδρες των Ταλιμπάν λαμβάνουν θέσεις μάχης έξω από τα καλά φυλαγμένα τείχη της βρετανικής στρατιωτικής βάσης στο Αφγανιστάν. Το στρατόπεδο Μπαστιόν φιλοξενεί εδώ και έξι χρόνια περίπου 28.000 στρατιώτες από τη Μ. Βρετανία και τις ΗΠΑ. Τρεις ομάδες αυτοκτονίας, αποτελούμενες η καθεμία από πέντε άνδρες οι οποίοι φορούν αμερικανικές στρατιωτικές στολές, εισβάλλουν στο στρατόπεδο, κόβοντας τα συρματοπλέγματα.

Φέροντας βαρύ οπλισμό αρχίζουν αμέσως την επίθεση κατά των πολεμικών αεροσκαφών, αξίας 30 εκατομμυρίων, που ένα ένα γίνονταν παρανάλωμα του πυρός. Γενναίοι στρατιώτες ανέλαβαν τον ρόλο να αναχαιτίσουν τους πολιορκητές τους και να τους σκοτώσουν στη μάχη. Εξάλλου, έπρεπε να σώσουν τη μονάδα παραγωγής οξυγόνου και αζώτου γιατί αν οι Ταλιμπάν έφθαναν μέχρι εκεί και την ανατίνασσαν, ολόκληρη η βάση θα παραδινόταν σε κόλαση φωτιάς.


Καθώς Αμερικανοί πεζοναύτες επετίθεντο και έβγαζαν εκτός μάχης τους Ταλιμπάν, ένας λοχίας των ΗΠΑ έπεφτε νεκρός, ενώ λίγο αργότερα νεκρός έπεφτε και αντισυνταγματάρχης. Η τρίτη ομάδα των εξτρεμιστών πλησίαζε τη μονάδα αζώτου την ώρα που Βρετανοί κομάντο έμπαιναν στη μάχη, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν οδηγήσει τον πρίγκιπα Harry σε ασφαλές και μυστικό σημείο, ώστε να μην πέσει στα χέρια των εχθρών. Αργότερα έγινε γνωστό ότι στόχος της επίθεσης δεν ήταν μόνο ο βαρύς στρατιωτικός οπλισμός και οι προμήθειες της βάσης αλλά κυρίως ο Βρετανός νεαρός πρίγκιπας.

Αν και αρμόδιοι στρατιωτικοί παράγοντες ανέφεραν ότι ουδέποτε κινδύνευσε η ζωή του Harry, ωστόσο, παρ' ολίγο απεφεύχθη η μάχη σώμα με σώμα που μπορεί και να άφηνε περισσότερους στρατιώτες νεκρούς. Ο απολογισμός ήταν έξι τζετ Harrier κατεστραμμένα, ένα μεταγωγικό C-130 ανατιναγμένο, 200 εκατ. δολάρια χαμένα σε στρατιωτικό εξοπλισμό, δύο νεκροί πεζοναύτες και καμιά δεκαριά τραυματίες Αμερικανοί και Βρετανοί στρατιώτεςΤο χειρότερο ήταν ότι μία βάση ύψηλής ασφαλείας είχε εκτεθεί σε τεράστιο κίνδυνο. Όλοι οι εισβολείς πλην ενός σκοτώθηκαν κι ο ζωντανός εξτρεμιστής τραυματίστηκε και αιχμαλωτίστηκε. Οι Ταλιμπάν ισχυρ΄σιτηακν ότι η επίθεση ήταν απάντηση στην ταινία "Η αθωότητα των μουσουλμάνων" και πως στόχος τους ήταν ο πρίγκιπας.

Οι συγγενείς των στρατιωτών εξεμάνησαν, θεωρώντας πως είχαν γίνει χαλαροί οι κανόνες ασφαλείας στη βάση από τη στιγμή που Αμερικανοί και Βρετανοί αποφάσισαν να ελαττώσουν την παρουσία τους στο Αφγανιστάν. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ