2013-09-05 17:08:04
Φωτογραφία για 3 Σεπτέμβρη. Να γελάς ή να κλαις!
του Παναγιώτη Τσολάκη

Όταν κυκλοφόρησε αυτή η διακήρυξη η δική μου γενιά δεν είχε ακόμα γεννηθεί.

Δυστυχώς όμως, ακόμα και σήμερα, υπάρχουν άνθρωποι και μάλιστα νέοι, που αναπολούν, οραματίζονται και τιμούν τα 39 χρόνια της διακήρυξης.

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες! Ένα κίνημα που ανήκει στον αγρότη, τον εργάτη, τον μισθωτό… μια πολιτεία απαλλαγμένη από τον ξένο έλεγχο και την οικονομική ολιγαρχία. Εθνική ανεξαρτησία. Κίνημα για να απολαμβάνει ο γεωργός, ο εργάτης, ο βιοτέχνης, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο απλός Έλληνας το προϊόν του μόχθου του.

Για να καταπολεμηθεί η εισοδηματική ανισότητα. Να πάψει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Να συμμετέχει ενεργά ο Λαός… Να εξασφαλιστεί η εργασία και η κατοικία σε όλους τους Έλληνες.

Να καταργηθούν τα προνόμια των λίγων στην νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη. Να προστατευτούν η μητέρα, το παιδί, τα γερατειά 39 χρόνια μετά, οι εκτελεστές αυτών των διακηρύξεων, πάρα πολλοί με σημαντικά πόστα, αρχηγοί, υπαρχηγοί που ζουν ακόμα, τι παρέδωσαν!


Μια Ελλάδα χωρίς εθνική ανεξαρτησία! Μια Ελλάδα που δεν ανήκει στους Έλληνες! Μια Ελλάδα όπου η οικονομική ολιγαρχία οικονομάει περισσότερα! Μια Ελλάδα όπου τον μόχθο του αγρότη, του εργάτη, του μισθωτού, του βιοτέχνη, τον στραγγίζουν οι τοκογλύφοι!

Μια Ελλάδα όπου ο λαός είναι στην γωνία και η κυβέρνηση υπηρέτης των μνημονίων και της τρόικας! Μια Ελλάδα όπου το δικαίωμα στην εργασία έχει απαγορευτεί (η ανεργία το λέει), το ίδιο η πρόσβαση στην υγεία και στην παιδεία.

Μια Ελλάδα όπου η εξασφάλιση και η προστασία της πρώτης κατοικίας, βγαίνει στο σφυρί για λίγα καπίκια! Αυτή την Ελλάδα παρέδωσαν και αυτήν την Ελλάδα συγκυβερνούν με τον δήθεν αιώνιο πολιτικό (μη σοσιαλιστή) αντίπαλό τους.

Ο παραλίγο αρχηγός είναι φυλακή. Οι βαλίτσες που είπε ο Τσουκάτος πήγαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ δεν βρέθηκαν. Ο Μαντέλης που είπε ότι πήρε έμβασμα κυκλοφορεί ελεύθερος.

Γιορτάζουν όλοι αυτοί που δημιούργησαν ένα πελατειακό και ρουσφετολογικό κράτος. Που δημιούργησαν έναν κομματικό κράτος με διαφθορά και αρπαχτές.

Είναι οι ίδιοι, αυτοί δηλαδή που για μία μόνο μέρα πανηγυρίζουν, που λένε σε όλους τους τόνους ότι πρέπει να γκρεμίσουν αυτό το δημιούργημα και να φτιάξουν ένα καινούργιο, στα πρότυπα του υπουργού Άδωνι που στηρίζουν!

Ήξεραν και ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν οι άνθρωποι, και αυτοί και οι συγκυβερνώντες εταίροι τους. Μικραίνουν τα μεγέθη για να μεγαλουργήσουν οι ασήμαντοι!

Όλοι αυτοί που μας έδωσαν ένα φύλλο πορείας χωρίς προορισμό και κυρίως χωρίς επιστροφή. Δεν υπάρχει λιμάνι να γυρίσεις. Έχει κατασχεθεί!

Περιπλανώμενοι στα κύματα, σαν τον Οδυσσέα, με την Ιθάκη κατακτημένη από τους μνηστήρες!

3 Σεπτέμβρη. Να γελάς ή να κλαίς!

Τότε που κάποιοι το έπαιξαν ιεραπόστολοι του λόγου και πήραν τα πάντα χωρίς να προσφέρουν τίποτα! Που πλούτισαν και πλουτίζουν, που βρέθηκαν και βρίσκονται σε θέσεις που καθορίζουν ακόμα τις τύχες των ανθρώπων!

Που δημιούργησαν μια κοινωνία, όπου ότι αγγίζεις είναι διεφθαρμένο, μολυσμένο, σαπισμένο, εκπορνευμένο.

Είναι τα ίδια πρόσωπα που υπόσχονται να δημιουργήσουν, με τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές, έναν όμορφο κόσμο, ηθικό, αγγελικά πλασμένο!

Οι έμποροι των ανθρώπινων ελπίδων και των ανθρώπινων μόχθων, παρουσιάζονται τώρα με καινούργια έκδοση. Άγγελοι της δημοκρατίας!

Οι έκπτωτοι άγγελοι, βρήκαν χώρο να κατοικίσουν και ανθρώπους να κυβερνήσουν.

Δυστυχώς οι άνθρωποι ξεχάσανε κάθε διδαχή του Ιησού. Ακόμα και την φράση. «Ύπαγε οπίσω μου Σατανά»
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ