2013-09-05 17:07:55
Φωτογραφία για Θυμός και απογοήτευση στη Σητεία από τον ελλιπή χάρτη της Κρήτης
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των αρχών και φορέων της περιοχής της Σητείας απέναντι στο χάρτη, που εκδίδει και κυκλοφορεί ιδιωτική εταιρία, που δραστηριοποιείται στο Νομό Ηρακλείου. 

Αν και περιλαμβάνει όλη την Κρήτη, στην Ανατολική δεν απεικονίζει εθνική οδό, αφού ο Βόρειος Οδικός Άξονας φτάνει μέχρι τον Άγιο Νικόλαο και η περιοχή της Σητείας, αλλά και της Ιεράπετρας φαίνεται να μη διαθέτουν εθνικό οδικό δίκτυο.

Οι παραγωγικοί και επαγγελματικοί φορείς της περιοχής έχουν ξεκινήσει διαδικασίες, προκειμένου -όπως επισημαίνουν- να αποκατασταθούν τα γεγονότα μέσω της νομικής οδού, ενώ έχουν ενημερώσει με σχετικό έγγραφό τους και τις εισαγγελικές αρχές.

Έντονη είναι και η αντίδραση του Δημάρχου Σητείας. Ο κ. Θοδωρής Πατεράκης έχει αναθέσει στην νομική υπηρεσία του Δήμου να χειριστεί το όλο ζήτημα προς δύο κατευθύνσεις, της άμεσης απόσυρσης του συγκεκριμένου χάρτη και της καταγγελίας της εσκεμμένης παραπληροφόρησης και διασποράς ψευδών ειδήσεων.


Αλλά και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σητείας κ. Γιάννης Αικατερινίδης εξέφρασε αρχικά την λύπη του για το γεγονός. «Κάποτε πιστεύαμε ότι υπάρχει κάποιος "αόρατος" λόγος, ο οποίος εμπόδιζε τους τουρίστες να επισκεφθούν τη Σητεία, την ώρα που η υπόλοιπη Κρήτη "βουλιάζει" από τουρισμό. Τώρα βλέπουμε σιγά- σιγά τα κομμάτια του παζλ να ενώνονται. Ειλικρινά δε μπορώ να κατανοήσω τη λογική του συγκεκριμένου χάρτη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπήρχε δόλος για αυτήν την κίνηση, αλλά ακόμα κι από αμέλεια είναι απαράδεκτη.

Η ευρεία κυκλοφορία του χάρτη έχει σίγουρα επηρεάσει σε κάποιο ποσοστό την τουριστική κίνηση της περιοχής της Σητείας. Το αν είναι μικρό ή μεγάλο δε μπορώ να το πω, γιατί τέτοιου είδους νούμερα είναι πολύ δύσκολα μετρήσιμα. Όμως θεωρούμε ότι -αν μη τί άλλο- οι υπεύθυνοι γι' αυτό το λάθος πρέπει να λογοδοτήσουν όχι μόνο στους επαγγελματίες, αλλά γενικά στην περιοχή της Σητείας, γιατί πραγματικά έχουν συμβεί διάφορα στο παρελθόν. Κι όταν ο κόσμος βλέπει ότι αντίστοιχα λάθη επαναλαμβάνονται και σήμερα, τότε η πικρία και η αγανάκτηση είναι πολύ μεγάλη», συμπλήρωσε.

«Η Ένωση Ξενοδόχων Σητείας συμμετέχει στην προσπάθεια των υπολοίπων επαγγελματικών και παραγωγικών φορέων της περιοχής στην κατεύθυνση αποκατάστασης της πραγματικότητας με κάθε τρόπο. Οι επαγγελματικοί φορείς είναι ανάστατοι όχι μόνον οι ξενοδόχοι, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι. Η φετινή σαιζόν δεν ήταν η αναμενόμενη για την περιοχή μας. Κι όπως καταλαβαίνετε, όταν σε μία χρονιά που όλη η Κρήτη "βουλιάζει" από τουρισμό η Σητεία δεν έχει σε καμία περίπτωση την ανάλογη επισκεψιμότητα και συμβαίνουν τέτοια γεγονότα, τότε υπάρχει έντονος προβληματισμός και ο θυμός γιγαντώνεται», τόνισε.

ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ
anatolh.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ