2013-09-05 12:29:19
Φωτογραφία για Οχιά: Ο κόσμος καίγεται και οι lamogius politicus συνεχίζουν!!!!
.

''Regnabo, Regno, Regnavi, Sum sine regno”

-Θα βασιλεύσω, βασιλεύω, βασίλευσα, έμεινα χωρίς βασίλειο.

-O Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Όμπαμα πέταξε στη καρέκλα το σακάκι του και χαλάρωσε τον κόμπο της μεταξωτής γραβάτας του. Ένιωθε το κεφάλι του να σπάει. Δεν είχε ακόμη συνέλθει ούτε από το τζετ λακ ούτε από την πίεση αλλά ούτε και από τα φλας των φωτογράφων.

-Δύσκολη μέρα η σημερινή κι ακόμη δυσκολότερη η επόμενη όπου θα έπρεπε από Στοκχόλμη να μεταβεί στην Αγ. Πετρούπολη για τη σύνοδο των G20. Ήταν σίγουρος πως ο πρώην πράκτορας, αυτός ο ψυχρός και παγωμένος Βλαδίμηρος, κάτι του ετοίμαζε. Δεν του άρεσε καθόλου η ξαφνική αναδίπλωση ότι αν τελικά αποδειχτεί η χρήση χημικών, θα δώσει τη συγκατάθεσή του.

''Κάτι υποπτεύεται η ρωσική αρκούδα'' σκέφτηκε ο θείος Σαμ και ζήτησε από τους συμβούλους του ένα μπέρμπον για να χαλαρώσει... - ..Το τηλέφωνο χτύπησε ενώ έπινε τη πρώτη γουλιά. Ο Μπάρακ τινάχτηκε. Στην άλλη άκρη του ακουστικού ήταν ο Κέρι. ''Πρόεδρε, το σχέδιο προχωρά κανονικά. Οι γερουσιαστές ένας ένας πείθονται και λένε ναι  στη στρατιωτική επέμβαση'' ήταν η φωνή του Κέρι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. ''Σήμερα πετύχαμε και τη δεύτερη νίκη'' είπε κι ένα συναίσθημα ανακούφισης διαπέρασε τη τηλεφωνική σύνδεση.


- Ο θείος Μπάρακ δέχτηκε το νέο με ενθουσιασμό. Η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας είχε πει ναι με 10 ψήφους υπέρ και 7 κατά. Πόσο ήθελε αυτό το ναι να το τρίψει στα μούτρα των αντιπάλων του!!

Έβγαλε τελείως τη μεταξωτή γραβάτα του και βυθίστηκε στη δερμάτινη πολυθρόνα. ''Βλαδίμηρε, σου έρχομαι'' ήταν τα λόγια του πριν πιεί τη τελευταία γουλιά από το μπέρμπον.

-Κλείνοντας το τηλέφωνο ο Κέρι έχασε αυτόματα την αίσθηση ανακούφισης, χαράς και αισιοδοξίας που είχε μεταδώσει στο πρόεδρο Ομπάμα. Τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα στο εσωτερικό. Έδινε σκληρή μάχη με τους γερουσιαστές για να πάρει την έγκρισή τους....είχε και τον τύπο με τα προκλητικά δημοσιεύματα!!

- Πρώτα ήταν η φωτογραφία του με τον Μπασάρ Αλ Άσαντ από το 2009 που αμέριμνοι έτρωγαν σε εστιατόριο στη Δαμασκό. Τον είχε εκτιμήσει λάθος τον Σύρο τότε. Για την Αραβική Άνοιξη τον προόριζε κι ο Σύρος του έφερε Αμερικανικό χειμώνα με τα καμώματα του.. - ''Αυτή η Αραβική Άνοιξη θα μας κοστίσει την εξουσία'' σκέφτηκε ο Κέρι ενώ στα χέρια του είχε μια άλλη φωτογραφία.Μια φωτογραφία του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα με το μουσουλμάνο αδερφό του που φερόταν να έχει επαφές με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Oι Ρεπουμπλικάνοι δεν είχαν σταματήσει από το 2008 να φέρνουν στο προσκήνιο τις επαφές του προέδρου με το ισλάμ και η σελίδα τους στο διαδίκτυο -Drudge Report- όλο φωτογραφίες εμφάνιζε........Αναστέναξε!!

Το μυαλό του πήγε στο 1971 που νεαρός και ρομαντικός τότε είχε καταγγείλει τον πόλεμο στο Βιετνάμ ενώ τώρα!!!!!

''Είναι το σύστημα ηλίθιε'' φώναξε και βγήκε από το γραφείο.

- ''Οι Βασίλισσες δεν κάνουν συμφωνίες με κανέναν'' αυτή η φράση γυρνούσε συνέχεια στο μυαλό της καγελαρίου Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ. Ήταν η αγαπημένη της φράση από παιδί. Την είχε διαβάσει στην ''Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων'' του Λιούις Κάρολ.

Μόνο που αυτή δεν ήταν ούτε η Αλίκη ούτε η Ευρώπη ήταν η ήπειρος των θαυμάτων, αλλά της ανεργίας, της φτώχειας και της ανέχειας. Είχε κουραστεί από τα προβλήματα και τα συνεχόμενα εμπόδια η Δωροθέα. Στιγμές στιγμές νοσταλγούσε τα νιάτα της στην Ανατολική Γερμανία, τότε που όλα ήταν πιο ξεκάθαρα.

- Βυθισμένη στις σκέψεις της, δεν είδε  το βοηθό της να τοποθετεί στο γραφείο της τις τελευταίες μυστικές δημοσκοπήσεις μετά και το ντιμπέτ της Κυριακής που έδειχναν τη ψαλίδα με τον Πέερ να κλείνει. Θα έπρεπε να προχωρήσει σε μεγάλο συνασπισμό κομμάτων η θεία Άνγκελα όπως όλα έδειχναν και να βάλει τους σοσιαλδημοκράτες στη κυβέρνηση.......

-Στη φθινοπωρινή Αγ. Πετρούπολη όλα ήταν έτοιμα. Άνδρες ασφαλείας με εκπαιδευμένα σκυλιά είχαν τοποθετηθεί παντού.

 ''Δεν θέλω να περνάει ούτε κουνούπι'' ήταν η εντολή του παγωμένου ηγέτη, του πρώην πράκτορα Βλαδίμηρου Πούτιν. Ήθελε να αποδείξει ότι είναι καλός οικοδεσπότης ώστε όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι. Η υπόθεση Σνόουντεν είχε δημιουργήσει ένα ψυχρό κλίμα για τη Ρωσία , αλλά θα το άλλαζε. 'Επρεπε να κάνει πολύ προσεκτικές κινήσεις και να μετρήσει καλά τις προθέσεις του Αμερικάνου.

-''Jamais! Jamais!! Jamais!!!'' ακούστηκε η φωνή του Ολάντ καθώς χτυπούσε το χέρι του στο γραφείο του Μεγάρου των Ηλυσίων. Είχε μπροστά του  τις γαλλικές εφημερίδες. Αυτός  ο Φιλίπ Βοκάν της εφημερίδας Le Republicain Lorrain τον αποκαλούσε ''υπέροχο κερατά'', την ώρα που ολόκληρος σχεδόν ο τύπος άφηνε να εννοηθεί πως πιάστηκε στη φάκα παίζοντας το ρόλο του χρήσιμου ηλιθίου για λογαριασμό των Αμερικάνων.

''Έχω στοιχεία ότι ο Άσαντ χρησιμοποίησε τα χημικά'', ούρλιαξε ο Ολάντ στον έκπληκτο γραμματέα του.

''Να μου φέρετε αμέσως δικούς μας δημοσιογράφους για να δώσω νέα συνέντευξη'' είπε ενώ κοίταζε το είδωλο του στο καθρέφτη. Ευτυχώς που δεν είχε το ύψος του Σαρκοζί γιατί ο τύπος θα μπορούσε να του κολλήσει άνετα το παρατσούκλι Ναπολέων. Ασυναίσθητα έβαλε το χέρι στη μέσα τσέπη του ακριβού κοστουμιού του και χαμογέλασε!

- Όλα αυτά στον υπόλοιπο πλανήτη γιατί κάπου σε μια μικρή περιοχή της γης στο προτεκτοράτο του Ευρωπαϊκού Νότου που ένωνε Δύση και Ανατολή, οι εγχώριοι διοικητές φαίνεται πως δεν είχαν καταλάβει τίποτα.

 Η ζωή συνεχιζόταν στους κανονικούς ρυθμούς υποταγής. Οι φιλοτομαριστές υπήκοοι έβλεπαν τούρκικα στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης και έπιναν φραπέ περιμένοντας κάτι που ούτε οι ίδιοι μπορούσαν να προσδιορίσουν. Οι lamogius politicus έβγαιναν στα κανάλια και συμμετείχαν με δεινότητα στις τηλεοπτικές κοκορομαχίες και η κυβερνητική προπαγάνδα του success story της ανεργίας, της φτώχειας, της οικονομικής κρίσης, των αυτοκτονιών και των ληγμένων προϊόντων προσπαθούσε να δημιουργήσει ένα νέο είδος υπηκόου, τον Homo mnemonius που υπακούει και δεν αντιδρά.

- Homo mnemonius επιθυμούν στη Συγγρού που έχουν βάλει κάτω όλα τα σενάρια για να διατηρηθούν στην εξουσία. Homo mnemonius επιθυμούν και στο ΠΑΣΟΚ που ξύπνησαν τα φαντάσματα του παρελθόντος, του κοινωνικού αυτοματισμού και του λεφτά υπάρχουν. Homo mnemonius επιθυμεί κι ο δον κυρ Φώτης κι ας βγαίνει στα κανάλια και λέει το αντίθετο.....και η ζωή- επιβίωση στο προτεκτοράτο συνεχίζεται.

-...Την ίδια ώρα στα χαλάσματα στη Δαμασκό μερικά παιδιά παίζουν. Έχουν φτιάξει ένα αυτοσχέδιο τόπι και παίζουν. Εδώ και μέρες περιμένουν μεγάλα σιδερένια πουλιά να έρθουν από τον ουρανό της Δύσης και να τους πετάξουν το θάνατο...ναι, τους το είπαν οι μεγάλοι. Όμως τα παιδιά, όπως όλα τα παιδιά στον κόσμο θέλουν να παίξουν και μέχρι να έρθει ο θάνατος, οι παιδικές φωνούλες και τα χαμόγελα απλά τον αψηφούν......

Σας φιλώ γλυκά!

Η Οχιά που έμεινε για πάντα παιδί!!

Πηγή: http://www.madata.gr/epikairotita/politics/297261.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ