2013-09-05 07:49:03
Φωτογραφία για Το χαρτί των κινητοποιήσεων σε Υγεία - Παιδεία «παίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ
Στην πλήρη πολιτική κάλυψη των απεργιακών και άλλων κινητοποιήσεων, που ξεκινούν στο χώρο της Παιδείας και ήδη... έχουν αρχίσει στην ηγεσία προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, ποντάροντας πολλά στις συγκεκριμένες κοινωνικές αντιδράσεις για την εκπλήρωση του στόχου της πολιτικής ανατροπής και την κατάρρευση της κυβέρνησης.

Η πολιτική γραμματεία του κόμματος, που συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης στην Κουμουνδούρου συζήτησε, παρουσία συνδικαλιστών και άλλων παραγόντων από το χώρο της εκπαίδευσης, την κατάσταση που διαμορφώνεται και τις διαθέσεις των καθηγητών και των εργαζομένων σε ΑΕΙ και σχολεία, απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης και ιδίως στην περίφημη κινητικότητα.

Τουλάχιστον η αριστερή πτέρυγα του κόμματος είναι κατηγορηματικά υπέρ της άποψης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στηρίξει μέχρι τέλους τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν, υποστηρίζοντας κάθε μορφή αντίδρασης, από τις καταλήψεις έως την απεργία διαρκείας και το σπάσιμο ενδεχόμενης πολιτικής επιστράτευσης. Στους κόλπους της ηγετικής ομάδας επικρατεί προβληματισμός για το ποιο σημείο πρέπει να φτάσει η πολιτική κάλυψη, καθώς δεν θέλουν να χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ μία πιθανή ήττα του συνδικαλιστικού κινήματος στη μετωπική αυτή σύγκρουση, αλλά για πρώτη φορά εξετάζουν όλα τα σενάρια.


Η αρχή πάντως θα γίνει με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 9ης Σεπτεμβρίου, στο οποίο θα παραβρεθεί και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπροσωπεία του κόμματος μάλιστα βρέθηκε και στη συγκέντρωση που διοργανώθηκε για 2η συνεχόμενη μέρα έξω από το Υπουργείο Υγείας από τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, την Τετάρτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει αποφασισμένος να κινηθεί δυναμικά και σε αυτό το μέτωπο, κατηγορώντας την κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας ότι «κλιμακώνουν την εγκληματική πολιτική κατεδάφισης του ΕΣΥ, κλείνοντας δημόσια νοσοκομεία και οδηγώντας στην ανεργία με τις διαθεσιμότητες –απολύσεις χιλιάδες υγειονομικούς».

Η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών, τον αγώνα ολόκληρης της κοινωνίας για το δικαίωμα σε ισότιμη προσβαση όλων σε ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας. Μόνη απάντηση στις καταστροφικές τους πολιτικές είναι η δημιουργία ενός μετώπου αντίστασης για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ