2013-09-04 17:01:04
Φωτογραφία για Βρετανική υποχώρηση στο διαγωνισμό για Ελληνικό-Πότε κατατίθενται δεσμευτικές
Μπαινοβγαίνουν οι υποψήφιοι για το Ελληνικό καθώς μετά την επιστροφή της Qatari Diar (που είχε αρχικώς αποχωρήσει), ο βρετανικός όμιλος London & Regional Properties βρίσκεται ένα βήμα πριν από την αποχώρηση από τον διαγωνισμό.

Οι Βρετανοί, το Κατάρ και οι Ισραηλινοί της Elbit μαζί με τη Lamda Development του ομίλου Λάτση ήταν οι τέσσερις όμιλοι που είχαν περάσει στην τελική φάση. Η τελευταία φέρεται να παζαρεύει συνεργασία με έναν από τους άλλους υποψηφίους καθώς μπορεί να διαθέτει τις κατάλληλες διασυνδέσεις και την πείρα από την Ελλάδα, όμως θεωρείται απίθανο να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια.

Αρχικά οι δεσμευτικές προσφορές για το Ελληνικό (η κίνηση αξιοποίησης του οποίου είχε ξεκινήσει επί πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου και το περίφημο «μνημόνιο των 5 δισ. ευρώ» που είχε υπογραφεί στη Νέα Υόρκη με το Κατάρ) επρόκειτο να υποβληθούν το καλοκαίρι.

Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να ορίσει νέα ημερομηνία, την 29η Οκτωβρίου, και στις τελευταίες εκθέσεις της τρόικας αναφέρεται πως οι δεσμευτικές προσφορές θα υποβληθούν στα τέλη Δεκεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται νέα παράταση.

Τις παρατάσεις ζητούν οι υποψήφιοι γιατί μαζί με την προσφορά τους πρέπει να προετοιμάσουν και έναν τεράστιο φάκελο για το πώς θα αξιοποιήσουν το Ελληνικό και την παραλιακή ζώνη του Αγίου Κοσμά, με λεπτομέρειες για το τι θα κτίσουν, πού θα το κτίσουν κ.λπ.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ