2013-09-04 12:09:04
Φωτογραφία για Aμαλιάδα: «Χαμόγελα» έφεραν στην αγορά οι εκπτώσεις!
Μειδίαμα ανακούφισης έφεραν στους καταστηματάρχες της Αμαλιάδας οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες μπορεί να έληξαν επίσημα στα τέλη Αυγούστου, επί της ουσίας όμως συνεχίζονται με τις καθιερωμένες προσφορές, τουλάχιστον για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι θερινές εκπτώσεις μπορεί να μη θύμιζαν εκπτώσεις άλλων εποχών, ωστόσο με τα σημερινά δεδομένα και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στην αγορά, οι καταστηματάρχες εμφανίζονται σε ένα βαθμό ικανοποιημένοι, αφού καταγράφηκε ικανοποιητική κίνηση, πάντοτε εντός των πλαισίων της οικονομικής κρίσης.

Ό,τι πιο οικονομικό

Τα υψηλότερα ποσοστά κίνησης καταγράφηκαν κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου, ενώ το υπόλοιπο χρονικό διάστημα η αγορά κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα.

Οι καταναλωτές βγήκαν στα καταστήματα, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν στο patrisnews.com οι καταστηματάρχες, οι αγορές ήταν περιορισμένες και επικεντρώθηκαν κυρίως στα απαραίτητα, ενώ το κριτήριο επιλογής ήταν κυρίως η τιμή του προϊόντος.


Με δεδομένο ότι τα νοικοκυριά μαστίζονται από την οικονομική κρίση, οι καταναλωτές είναι πλέον φειδωλοί στις αγορές τους και επιλέγουν να αγοράσουν ό,τι έχουν κυρίως ανάγκη και φυσικά αναζητούν τις οικονομικότερες τιμές, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ποιότητα.

Στα «συν» των φετινών εκπτώσεων για την αγορά της Αμαλιάδας ήταν και το εκπτωτικό διήμερο που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης, o oποίος βοήθησε τα μέγιστα, καθώς η κίνηση στην αγορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έμειναν ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές, τόσο οι καταστηματάρχες όσο και οι καταναλωτές.

Ευκαιρία για έξυπνες αγορές

Μετά την επίσημη λήξη των εκπτώσεων, την «σκυτάλη» έχουν πάρει οι προσφορές και τα καλοκαιρινά είδη θα εξακολουθήσουν να διατίθενται από τα καταστήματα σε χαμηλές τιμές, ενώ προσφορές υπάρχουν και σε χειμερινά είδη περσινής σεζόν, κατά συνέπεια είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τους καταναλωτές να εκμεταλλευτούν αυτή τη δυνατότητα που έχουν για το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, τα καταστήματα έχουν ξεκινήσει τις παραλαβές των καινούργιων εμπορευμάτων σε φθινοπωρινά και χειμερινά είδη, πολλά από τα οποία διατίθενται ήδη στους καταναλωτές και όπως υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες και τα νέα είδη διατίθενται σε οικονομικές τιμές για να μπορέσει να κινηθεί η αγορά.

Μην ξεχνάμε πως οι καιροί είναι χαλεποί και όλοι από την πλευρά τους κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να περάσουν τα δύσκολα Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ