2013-09-04 12:02:26
Φωτογραφία για H Ολυμπία Οδός θα κλείσει κάθε δωρεάν είσοδο της Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών!
Μέχρι σήμερα οι οδηγοί στην Εθνική Οδό Πατρών - Αθηνών μπορούν να γλιτώνουν την καταβολή διοδίων με μικρές (χιλιομετρικά) παρακάμψεις.

Για παράδειγμα πολλοί οδηγοί ΙΧ και φορτηγών μπαίνουν στον παλιό δρόμο από το Ρίο ή τον Ισθμό και έπειτα από 23 χλμ. εισέρχονται στον καινούργιο (Σελιανίτικα και Κινέτα αντίστοιχα ) έχοντας γλιτώσει χρήματα.

Ταυτόχρονα, μπαίνουν χωρίς να πληρώνουν στην Ολυμπία Οδό οι κάτοικοι διαφόρων περιοχών στις ελεύθερες εισόδους (Σελιανίτικα, Αίγιο, Καλάβρυτα, Κιάτο, Κινέτα, Μέγαρα κ.λπ.).

Έρχεται τώρα η Ολυμπία Οδός και αποφασίζει να κλείσει εντελώς κάθε δωρεάν είσοδο στον δρόμο. Αυτό θα το κάνει με δύο κινήσεις:

1. Θα εισπράττει διόδια και στην είσοδο και στην έξοδο του δρόμου. Έτσι όσοι εισέρχονται σε αυτόν δωρεάν (π.χ. από τα Σελιανίτικα ή το Αίγιο) θα πληρώνουν το μισό αντίτιμο... βγαίνοντας: Η τιμή θα είναι αντί για 3,10 στην είσοδο, 1,60 στην είσοδο, συν 1,60 στην έξοδο (άρα θα υπάρξει και μικρή αύξηση των διοδίων).


2. Αργότερα θα λειτουργήσει σταθμούς διοδίων σε Καλάβρυτα, Ακράτα, Δερβένι, Αραχωβίτικα, μην επιτρέποντας ελεύθερες διόδους.

Να σημειωθεί ότι η Ολυμπία Οδός από τα 3,10 και 3,20 ευρώ των διοδίων, εισπράττει μόνο τα 90 λεπτά! Τα υπόλοιπα τα εισπράττει το κράτος αν και δεν παρέχει τίποτε! (Η Ολυμπία Οδός πληρώνει υπαλλήλους, συντηρήσεις, φώτα, οχήματα βοηθείας κ.λπ. ενώ τον κατασκευάζει κιόλας).

Η Ολυμπία Οδός, δημιουργώντας εντελώς νέους σταθμούς διοδίων σε όλη την Πατρών-Αθηνών, θέλει να μηδενίσει τις απώλειες που έχει σήμερα, δεδομένου ότι είναι πρακτικά αδύνατον -ταλαιπωρία και χρόνος- να διανύσει κανείς όλη τη διαδρομή από τον παλιό.

Πηγή: patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ