2013-09-04 10:07:44
Φωτογραφία για Πάτρα: Λείπει, δεν περισσεύει προσωπικό στo Πανεπιστήμιο - Πρύτανης: Δεν θα υπογράψω καμία απόλυση
"Δεν πρέπει να χάσουμε κανέναν υπάλληλο" δηλώνει o Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Γιώργος Παναγιωτάκης για το μέτρο της κινητικότητας υπαλλήλων. Όπως εξηγεί όχι μόνο δεν περισσεύει προσωπικό, αντιθέτως, υπάρχουν ελλείψεις που προκαλούν δυσλειτουργίες στο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα της Πάτρας.

Μάλιστα εκτιμά ότι μετά την αποστολή της εγκυκλίου από το Υπουργείο Παιδείας για τον υπολογισμό του προσωπικού του Πανεπιστημίου, μέσα από συγκεκριμένες οδηγίες, θα προκύψει ότι το υπάρχον προσωπικό είναι λιγότερο από το απαιτούμενο.

"Δεν θα υπογράψω καμία απόλυση εργαζομένου. Θα στηρίξω τους διοικητικούς υπαλλήλους. Πρόκειται για κοινωνικό θέμα, ενώ την ίδια ώρα χρειάζεται να κρατήσουμε το Πανεπιστήμιό μας" δηλώνει o Πρύτανης.

Παράλληλα αναφέρει ενδεικτικά μερικές από τις ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στο ΑΕΙ.

"Έχουμε μόνο τρεις φύλακες. Είναι δυνατόν ν΄απολυθεί ένας φύλακας; Αντιθέτως, πρέπει να μας δώσουν κι άλλους. Πώς θα προστατεύσουμε 2.700 στρέμματα;. Eπίσης ολόκληρο Πανεπιστήμιο και δεν υπάρχει ένας οδηγός. Και οι δύο συνταξιοδοτήθηκαν. Ελλείψεις προσωπικού υπάρχουν και στην Εστία".


Το Πανεπιστήμιο αναγκάζεται να καλύπτει όποια κενά με τις δυνάμεις που έχει , όπως π.χ. στον τομέα της φύλαξης, με προσωπικό εκτός του ΑΕΙ.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην έκτακτη συνεδρίασή της, στις 27 Αυγούστου 2013, με μόνο θέμα τη διαθεσιμότητα του προσωπικού διαπίστωσε τις ελλείψεις και εξουσιοδότησε τον Πρύτανη "σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου να διερευνήσει την κατάθεση ακύρωσης της επαπειλούμενης κινητικότητας ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας, καθώς και αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, καθώς αυτή αντιβαίνει το Ευρωπαϊκό Δίκαιο που εφαρμόστηκε με το Π.Δ. 164/2004 και το άρθρο 4 παρ.1 του Συντάγματος περί ισότητας των Υπαλλήλων".

Ελευθερία Μακρυγένη-thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ