2013-09-03 15:10:03
Φωτογραφία για Παρνασσός: Προσφεύγει δικαστικά για τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά
Αγωγή ακύρωσης και αίτηση αναστολής εκτέλεσης με αίτημα προσωρινής διαταγής προτίθεται να ασκήσει η διοίκηση της Παρνασσός του κ. Π. Πανούση κατά της απόφασης του διαιτητικού δικαστηρίου για την «καμπάνα» των 62,7 εκατ. ευρώ, που αφορά στη μαρίνα Αγίου Κοσμά, τη διαχείριση της οποίας, πάντως, υποχρεούται να εγκαταλείψει.

Ο όμιλος, μέσω της θυγατρικής του Σείριος, πέραν της καταβολής των 62,7 εκατ. ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο για μισθώματα, ποινικές ρήτρες και αποζημίωση χρήσης (σσ. τα οποία δεν διαθέτει) υποχρεώνεται να αποδώσει στην Ελληνικό ΑΕ τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου ιστιοπλοΐας του Αγίου Κοσμά με όλα τα κτίρια και τις εγκαταστάσεις της, από τις οποίες μάλιστα προέρχεται και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του. Γεγονός, το οποίο θα αποτελέσει «ανάσα» για τους ανταγωνιστές της στις γειτονικές μαρίνες -όπως π.χ. τη Μαρίνα Φλοίσβου- οι οποίοι έχουν καταγγείλει εδώ και καιρό ότι υφίστανται αθέμιτο ανταγωνισμό λόγω της δυσανάλογα χαμηλής τιμολογιακής πολιτικής, που ασκούσε η διοίκηση του κ
. Π. Πανούση στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, χωρίς να καταβάλλει ενοίκια. Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Ολυμπιακή εγκατάσταση Αγίου Κοσμά έχει συνολική έκταση 425.000 τ.μ. περίπου και περιλαμβάνει κτίρια συνολικής επιφάνειας 8.945,50 τ.μ. περίπου. Βάσει των νομοθετικών ρυθμίσεων του 2005 επιτρέπονταν χρήσεις, όπως η αξιοποίηση-εκμετάλλευση της μαρίνας, δυναμικότητας 1.170 σκαφών, η δημιουργία εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίων και αναψυκτηρίων, η κατασκευή έως 30 υπνοδωματίων κατηγορίας 5 αστέρων, συνολικής επιφάνειας 1.400 τ.μ., η δημιουργία χώρων διεξαγωγής πολιτιστικών, αθλητικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, η δημιουργία ελικοδρομίου και οι αθλητικές χρήσεις, επενδύσεις, ωστόσο, οι οποίες τελικά δεν υλοποιήθηκαν με το ελληνικό Δημόσιο και την πλευρά Πανούση να αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες και τις καθυστερήσεις.

Η έκβαση των νέων δικαστικών ενεργειών, στις οποίες προτίθεται να προβεί τώρα η Παρνασσός είναι αβέβαιη, ενώ, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, θα καταδείξει και την αμεσότητα του χρόνου πληρωμής. Ηδη πάντως, ο ορκωτός εκτιμητής κάνει λόγο για «ουσιώδη αβεβαιότητα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική αμφιβολία σχετικά με τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας του ομίλου», λόγω και της διαμόρφωσης αρνητικού συνόλου ιδίων κεφαλαίων για τον όμιλο. Από την πλευρά της, η διοίκηση θα φέρει το θέμα της λήψης μέτρων για το θέμα των ιδίων κεφαλαίων σε γενική της συνέλευση.
kerdos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ