2013-09-03 02:04:18
Φωτογραφία για Ρωσία: Αυξάνει το ποσοστό του ο αντιπολιτευόμενος υποψήφιος δήμαρχος της Μόσχας
Ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι, ο υποψήφιος δήμαρχος της Μόσχας στις εκλογές της Κυριακής σε βάρος του οποίου... επιβλήθηκε πρόσφατα μια βαριά ποινή κάθειρξης με αναστολή, αύξησε ελαφρά το ποσοστό του στο 18% της πρόθεσης ψήφου, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα. Πάντως, τις εκλογές αναμένεται να κερδίσει, εκτός απροόπτου, ο νυν δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, που θεωρείται προσκείμενος στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Λεβάντα, ο Σεργκέι Σομπιάνιν συγκεντρώνει 58% των προθέσεων ψήφου έναντι του 18% του Ναβάλνι. Προηγούμενη δημοσκόπηση του ιδίου ινστιτούτου η οποία είχε δημοσιευθεί στα μέσα Ιουλίου έδινε στον Σομπιάνιν 78% και στο Ναβάλνι 8%.

Άλλη δημοσκόπηση, του ινστιτούτου Βτσιόμ, το οποίο θεωρείται προσκείμενο στην κυβέρνηση, κατέδειξε ότι ο Σομπιάνιν θα λάβει 51% των ψήφων και ο Ναβάλνι 11%. Στην δημοσκόπηση αυτή πάντως καταγράφηκε ένα υψηλό ποσοστό αναποφάσιστων (21%) και εκλογέων οι οποίοι είπαν ότι δεν έχουν την πρόθεση να πάνε να ψηφίσουν (6%).


Ο 37χρονος Ναβάλνι, ο βασικός επικριτής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος είχε αναδειχθεί στο ρόλο αυτό κατά την διάρκεια των διαδηλώσεων του 2011 και του 2012, έχει πολύ περιορισμένη πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης, και εξαιτίας αυτού του γεγονότος διεξάγει μια ιδιαίτερα δυναμική εκστρατεία προσέγγισης των πολιτών στους δρόμους και στο Διαδίκτυο.

Ο Ναβάλνι έχει δηλώσει ότι ελπίζει να περάσει στον δεύτερο γύρο και να κερδίσει σε αυτόν τον Σομπιάνιν. Για να συμβεί αυτό όμως ο Σομπιάνιν πρέπει να να συγκεντρώσει ποσοστό κατώτερο του 50%.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ