2013-09-02 10:14:18
Φωτογραφία για Kωστής Χατζηδάκης: Θα πιέσω να ριχτούν χρήματα στην αγορά
Στον στόχο του να πείσει τις τράπεζες να δώσουν χρήματα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μία ημέρα πριν από τη συνάντησή του με τον τραπεζικό κλάδο...

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα αλλάξει η κατάσταση στην αγορά από την μία μέρα στην άλλη, αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι να τονωθεί σταδιακά η μικρομεσαία επιχείρηση.

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι δεν θα ληφθούν επιπλέον μέτρα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες.

O κ.Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «η μεγάλη μας προσπάθεια είναι να αρχίσουν να δίνονται δάνεια. Δε θέλω να λαϊκίσω αλλά η δουλειά των τραπεζών είναι να αρχίσουν να δίνουν δάνεια».

«Έχουμε δώσει κάποια κεφάλαια μέσω του ΕΣΠΑ. Δεν προτίθεμαι να κάνω τον δημοσιοσχετίστα σε αυτό το υπουργείο. Θα τους πούμε να εφαρμόσουν αυτό που είπαμε. Η υπόσχεση που δώσαμε στον πρωθυπουργό θα τηρηθεί. Στη συνάντησή μου με τις τράπεζες θα πιέσω για να ριχτούν χρήματα στην αγορά». Πρόσθεσε ακόμη ότι «δεν είπα ότι θα πάμε ξαφνικά από την κόλαση στον παράδεισο. Το τραπεζικό μας σύστημα ήταν κατεστραμμένο».


Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι έχει διανυθεί ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της διαδρομής. «Μένει μόνο να ληφθούν μέτρα που έχουν να κάνουν με τον περιορισμό του Δημοσίου, με διαρθρωτικές αλλαγές που είναι προς όφελος της οικονομίας», είπε.

Ο υπουργός σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλλαγεί η χώρα από τα μνημόνια. «Να γίνει μια χώρα χωρίς την εποπτεία».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, λέγοντας η κυβέρνηση στοχεύει «σε ένα διαφανές σύστημα χωρίς φοροδιαφυγή. Θα χτυπήσουμε τη φοροδιαφυγή. Θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά μου να έρθω για να γίνω αρεστός σε κάποιους τηλεθεατές». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ