2013-09-02 10:10:41
Φωτογραφία για Αχαΐα: Κατάληψη από γονείς στο Δημοτικό σχολείο Χαϊκαλίου ενάντια στο λουκέτο
Κατάληψη πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί στο Δημοτικό σχολείο Χαϊκαλίου, από μέλη της επιτροπής αγώνα γονέων και κατοίκων των κοινοτήτων Χαϊκαλιου και Αγίου Στεφάνου Αχαϊας, ενάντια στο λουκέτο από το Υπουργείο Παιδείας του σχολείου.

Οι γονείς και οι κάτοικοι της περιοχής κατέλαβαν το σχολικό κτίριο, προκειμένου να μπλοκάρουν την μεταφορά εγγράφων προκειμένου να μετεγγραφούν οι μικροί μαθητές στο σχολείο Μαζαρακίου.

Όπως καταγγέλλουν, ενώ το Δημοτικό σχολείο Χαϊκαλίου αριθμεί 48 παιδιά -30 στο Δημοτικό και 18 στο Νηπιαγωγείο με αυξητικές τάσεις- το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να το κλείσει και να αναγκάζονται μικρά παιδιά 5 και 6 ετών να μεταφέρονται με λεωφορείο του ΚΤΕΛ 16 χιλιόμετρα μακριά, και μάλιστα χωρίς συνοδεία.

Όπως τονίζουν οι γονείς, παρά τις διαβεβαιώσεις τον παραγόντων του υπουργείου Παιδείας ότι το δημοτικό σχολείο Χαϊκαλίου δεν θα κλείσει, ήταν στο ΦΕΚ με τα υπό κατάργηση σχολειά του νομού

Οι γονείς της περιοχής ζητούν από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να πάρει πίσω την απαράδεκτη απόφαση του και να επιτρέψει την λειτουργία του σχολείου και για την νέα σχολική χρονιά, ενώ παράλληλα θα επιδιώξουν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μανώλη Αγγελάκα, ενώ προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ