2013-09-01 21:00:05
Φωτογραφία για Παγκόσμια πρεμιέρα των Opel ADAM Black Link & White Link στην IAA
Το Opel ADAM, εκτός από πρωταθλητής εξατομίκευσης, είναι και το καλύτερα συνδεδεμένο ‘μικρό’ της αγοράς. Αυτό επιβεβαιώνεται για μία ακόμα φορά στα νέα, αποκλειστικά μοντέλα ADAM Black Link και ADAM White Link, που διατίθενται με σύστημα infotainment IntelliLink και φωνητικό έλεγχο Siri Eyes Free στάνταρ. Και τα δύο κάνουν το ντεμπούτο τους στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) στο περίπτερο της Opel D09, Hall 8, 12 – 22 Σεπτεμβρίου. Αποτελούν συνέχεια της πολύ επιτυχημένης σχεδιαστικής μελέτης του ADAM με Siri Eyes Free, που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι της Γενεύης την άνοιξη. Τα ADAM Black Link και White Link, εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής που θα κυκλοφορήσουν σε 2.000 αντίτυπα, αντιγράφουν την εμφάνιση ενός smartphone σε μαύρο ή λευκό, με διακοσμητικά ένθετα από αλουμίνιο. Επομένως, ενσαρκώνουν το τέλειο μίγμα προηγμένης τεχνολογίας infotainment και συνδεσιμότητας με μία καθαρή, τεχνική σχεδίαση.


«Τα ADAM Black Link και ADAM White Link θυμίζουν σύγχρονο smartphone σε τροχούς» σχολιάζει η Tina Müller, Αντιπρόεδρος & Υπεύθυνη Τομέα Μάρκετινγκ της Opel. «Θα διατίθενται από τα τέλη του φθινοπώρου με το ευφυές σύστημα infotainment IntelliLink και φωνητικό έλεγχο Siri Eyes Free στάνταρ, ενώ αισθητικά θα υιοθετούν τη φόρμα ενός smartphone. Με το δικό του αντισυμβατικό τρόπο, το ADAM συνδυάζει καινοτόμες τεχνολογίες με αναρίθμητες δυνατότητες εξατομίκευσης σε επίπεδο ασυναγώνιστο. Με αυτά τα νέα μοντέλα, το μοδάτο μας αυτοκίνητο πόλης αποδεικνύει ότι είναι το καλύτερα συνδεδεμένο μικρό και πραγματικός πρωταθλητής εξατομίκευσης, τα πάντα όλα … σε ένα.»

Οι οδηγοί ADAM που διαθέτουν iOS 6 – ή αργότερα – συμβατό iPhone μπορούν άνετα και με ασφάλεια να ενεργοποιούν τη λειτουργία Siri Eyes Free από τα χειριστήρια του τιμονιού και να την ελέγχουν με φωνητικές εντολές, χωρίς να αφήνουν το τιμόνι ή να διασπάται η προσοχή τους από το δρόμο.

Ψυχαγωγία και πλοήγηση με Siri Eyes Free και Opel FlexDock

Για την ενεργοποίηση του Siri in Eyes Free mode, οι οδηγοί συνδέουν το iPhone τους στο IntelliLink μέσω Bluetooth και στη συνέχεια πιέζουν το μπουτόν φωνητικού ελέγχου στο τιμόνι. Το Siri Eyes Free μπορεί να ενεργοποιείται ακόμα και όταν άλλες εφαρμογές, όπως η BringGo τρέχουν στο παρασκήνιο. Στη φάση αυτή η μουσική ή οι οδηγίες πλοήγησης αλλάζουν σε πρόγραμμα mute (σίγαση). Οι παρακάτω λειτουργίες προσφέρονται με φωνητικές εντολές στο Siri Eyes Free:

Τηλεφωνικές κλήσεις σε αποθηκευμένες επαφέςΑναπαραγωγή τραγουδιών στη Βιβλιοθήκη iTunes και αλλαγή μεταξύ διαφορετικών μουσικών πηγών όπως ραδιόφωνο και iPodΑκρόαση, σύνθεση και αποστολή ενός iMessage ή μηνύματος κειμένου (SMS) σε τηλεφωνικό αριθμό ή αποθηκευμένη επαφήΠρόσβαση στο ημερολόγιο και προσθήκη ραντεβούΤο Siri Eyes Free απαντά επίσης σε ερωτήσεις για σκορ αγώνων ή ημ/νίες εθνικών αργιών, για παράδειγμα. Για να ελαχιστοποιείται η διάσπαση της προσοχής από την οδική κυκλοφορία και για λόγους ασφάλειας, η οθόνη του iPhone παραμένει σκοτεινή.

Χάρη στο Siri Eyes Free, ακόμα και η πλοήγηση με Χάρτες Apple είναι απλή υπόθεση. Περιοχές, διευθύνσεις και προορισμοί εισάγονται προφορικά, χωρίς ο οδηγός να πρέπει να κοιτάξει την οθόνη του IntelliLink. Ο χάρτης απεικονίζεται στην οθόνη του iPhone που τοποθετείται στη βάση Opel FlexDock. Με το στάνταρ σετάρισμα του smartphone στο FlexDock στο ταμπλό των ADAM Black Link και White Link, οι οδηγοί έχουν πλήρη πρόσβαση στο Siri Eyes Free. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν ακόμα και να ρωτάνε πόσο απέχουν από τον προορισμό τους. Ένα ακόμα πλεονέκτημα του Opel FlexDock είναι ότι επαναφορτίζει αυτόματα το iPhone ώστε να μην αδειάζει η μπαταρία του.

Το σύστημα infotainment Opel IntelliLink διαθέτει έγχρωμη οθόνη αφής 7 ιντσών και περιλαμβάνει την εφαρμογή Tune-in για παγκόσμια λήψη ραδιοφώνου, την εφαρμογή πλοήγησης BringGo και τη Stitcher, μία εφαρμογή για τη λήψη ραδιοφωνικών εκπομπών podcasts από όλο τον κόσμο. Το σύστημα infotainment είναι επίσης συμβατό με συσκευές με λογισμικό Android. Έτσι, το Opel ADAM γίνεται το πιο φιλικό και έξυπνα συνδεδεμένο μικρό αυτοκίνητο της αγοράς. Η μοναδική του απήχηση επιβεβαιώνεται από τη χρήση του σε πραγματικές συνθήκες: η τελευταία δοκιμή πολυμέσων που πραγματοποιήθηκε από το Γερμανικό περιοδικό ειδικού τύπου Auto Bild (τεύχος 2 Αυγούστου, 2013) ανέδειξε το the ADAM με σύστημα IntelliLink καθαρό νικητή εν μέσω 13 αντιπάλων.

Υπερσύγχρονη τεχνολογία με τεχνική σχεδίαση σε αποχρώσεις μαύρου και λευκού

Η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και αισθητικής iPhone αντικατοπτρίζεται στην εμφάνιση των μοντέλων ADAM Black Link και White Link. Το ADAM βάφεται σε αποχρώσεις I’ll be Black ή Saturday White Fever. Αντίθεση με το υπόλοιπο αμάξωμα κάνουν οι εξωτερικοί καθρέπτες με εμφάνιση αλουμινίου και η μπάρα της μάσκας με λογότυπο Opel παρόμοιας εμφάνισης, καθώς και το φυμέ κρύσταλλο του πίσω παρμπρίζ και οι 18άρες ζάντες σχεδίασης Twister με ασορτί ένθετα στο κέντρο. Εντυπωσιακή είναι επίσης η μαύρη ή λευκή στάνταρ αεροτομή οροφής, και οι ειδικά σχεδιασμένοι προβολείς με φώτα ημέρας LED, αλλά και τα πίσω φώτα LED. Το στάνταρ, ακριβές σπορ πλαίσιο προσφέρει άφθονη οδηγική απόλαυση με άμεση απόκριση.

Μέσα στην καμπίνα, τα καθίσματα, τα όργανα και ο διάκοσμος συνεχίζουν τη σχεδιαστική φιλοσοφία του εξωτερικού. Στο ADAM Black Link, όλοι οι επιβάτες απολαμβάνουν την άνεση των καθισμάτων με μαξιλάρια σε OCIO Black Morrocana. Ενώ η κεντρική κονσόλα και το ταμπλό είναι επίσης μαύρα, οι επενδύσεις θυρών, το ντουλαπάκι, ο επιλογέας ταχυτήτων και η λαβή του χειρόφρενου από δέρμα υιοθετούν λευκή ή τεχνική γκρι Sky Cool Grey απόχρωση για δημιουργία κοντράστ. Στο άλλο άκρο, η έκδοση White Link έχει τη δική της χρωματική φιλοσοφία: τα καθίσματα ακτινοβολούν σε απόχρωση OCIO White Morrocana, όπως και τα στοιχεία στο ταμπλό οργάνων και την κεντρική κονσόλα.

Με καινοτόμες τεχνολογίες, αισθητική smartphone και ολοκληρωμένο στάνταρ εξοπλισμό, τα ADAM Black Link και ADAM White Link θα διατίθενται για παραγγελία από τα τέλη του φθινοπώρου.
autocarnet.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ