2013-08-29 13:14:04
Φωτογραφία για Να μην δοθεί ούτε μια φιάλη αίματος χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική
Παρέμβαση Αυγενάκη προς Γεωργιάδη. Στην εμπλοκή που παρουσιάστηκε στη διαδικασία προμήθειας αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο του αίματος (για HBV, HCV, HIV) για τους 3 επόμενους μήνες, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, διαβιβάζοντας σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας: «η εντολή που δόθηκε από τον Υπουργό Υγείας στις 14 Αυγούστου 2013 προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων όπου ανήκουν τα εννέα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου να προχωρήσουν στην υπογραφή τρίμηνων συμβάσεων (Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου 2013), δεν μπορεί προς το παρόν να υλοποιηθεί.»

Επισημαίνεται μάλιστα ότι «από τη Δευτέρα 26 Αυγούστου δε θα γίνεται Μοριακός Έλεγχος του Αίματος, ο κάθε ασθενής που θα χρειαστεί μετάγγιση αίματος ή παραγώγων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του», ενώ όπως υπογραμμίζεται ότι «ξαναγυρνάμε σε εποχές πριν το 1993, όπου οι μεταγγίσεις γινόταν χωρίς έλεγχο για μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.»

Τέλος, ο κ. Λ. Αυγενάκης ζητά να μην δοθεί ούτε μια φιάλη αίματος χωρίς να ελεγχθεί με τη μοριακή τεχνική.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ