2013-08-29 12:17:12
Φωτογραφία για Καταγγελία για την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Π.Θ. για απεργία διαρκείας
Καταγγελία για την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Π.Θ. για απεργία διαρκείας με σκοπό το μπλοκάρισμα της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου και της εγγραφής πρωτοετών φοιτητών.

Λυπάμαι που έχω φτάσει στο σημείο λίγο πριν αποφοιτήσω από την σχολή στην οποία σπουδάζω να καταγγέλλω, εν μέσω αγανάκτησης, τα τραγικά που συμβαίνουν εδώ και χρόνια. Αναφέρομαι κυρίως στην απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για απεργία διαρκείας με σκοπό το μπλοκάρισμα της εξεταστικής περιόδου Σεπτεμβρίου και της εγγραφής πρωτοετών φοιτητών.

Κατανοώ τα χίλια δίκια των υπαλλήλων την ώρα που η κυβέρνηση μιλάει για διαθεσιμότητες και για απολύσεις να προσπαθούν να αποφύγουν το κακό που αναρωτιέμαι τελικά αν οι προσπάθειες τους θα το αποτρέψουν από το να συμβεί, αλλά επαναλαμβάνουν την ίδια πολιτική των κυβερνώντων. Ξεσπάνε την ένταση τους "στα κεφάλια" αυτών που δεν φταίνε, δηλαδή στη συγκεκριμένη περίπτωση των φοιτητών, νέων και παλιών και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι μια τακτική που επαναλαμβάνεται ανεπιτυχώς εδώ και χρόνια με αποτέλεσμα από το πρώτο κιόλας έτος μου στην σχολή να υπάρχει χαμένο εξάμηνο λόγω καταλήψεων και η θερινή εξεταστική περίοδος να φτάνει μέχρι μέσα Αυγούστου για να καλυφθεί το κενό στο δεύτερο έτος.


Όσοι έχουν βρεθεί ή σπουδάσει στο εξωτερικό μπορούνε να καταλάβουν πόση διαφορά έχει η εκπαίδευση εκεί όπου υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός σε όλους τους κλάδους και τα παρακλάδια του Πανεπιστημίου. Θα μου πει κανείς, εκεί πληρώνεις όμως. Συμφωνώ, αλλά διαφωνώ και με τις λέξεις που διατυμπανίζονται από πολλούς "Εδώ σπουδάζεις τσάμπα" και "δωρεάν παιδεία" την ώρα που με το πρώτο βήμα μου στη σχολή ζητήθηκαν να αγοραστούν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής δυνατοτήτων και ψηφιακή φωτογραφική μηχανή μεγάλου κόστους αδιαφορώντας για την οικονομική κατάσταση των οικογενειών και αν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν, για να μην αναφερθώ στα κόστη των εργασιών και ειδικότερα μιας διπλωματικής εργασίας στην οποία δεν συμμετέχει κανείς άλλος πέρα από την τσέπη μας.

Και για να επιστρέψω στο θέμα μου, δεν είναι δυνατόν 2-3 μέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής να ανακοινώνεται από όλα τα τοπικά ΜΜΕ, η απόφαση για απεργία διαρκείας και για μπλοκάρισμα εξεταστικής περιόδου και εγγραφών. Πρώτο και κύριο για τα παιδιά που μόλις τελειώσανε με το άγχος των Πανελληνίων και θέλουν με θετικό τρόπο να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στις Σχολές που θέλουνε, αναζητώντας τα όνειρά τους, ασχέτως αν προσπαθούν διαρκώς να μας πείσουνε να μην έχουμε, αλλά και για τα παιδιά που σπουδάζουν ήδη και για όσους τελειώνουν όπως και εγώ. Γιατί όταν έχεις αποφασίσει να ακολουθήσεις πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών (δωρεάν γιατί χρήματα δεν υπάρχουν) το οποίο ξεκινάει τον Οκτώβριο δεν μπορείς να είσαι στον "αέρα" περιμένοντας κάθε μέρα εναγωνίως να δεις τι σου ξημερώνει. Γιατί, ναι κυρίες μου και κύριοι της Διοίκησης, γνωρίζω την αγωνία σας για τις θέσεις εργασίας σας και για το αύριο που σας ξημερώνει γιατί κι εγώ παιδί σε οικογένεια ανέργων είμαι, αλλά κι εσείς καταλάβετε πως το να ξεσπάτε στους φοιτητές είναι τουλάχιστον απαράδεκτο. Αναζητήστε τα δίκια σας, σε αυτούς που σας καταπιέζουν και σας αφαιρούν τα δικαιώματά σας, όχι στους αδύνατους που βρέθηκαν να έχουν την ανάγκη σας.

Και σας μιλάει ένας άνθρωπος που έχει μπουχτίσει τα τελευταία 6 χρόνια από την ανέχεια στο σπίτι του και την ανεργία και όχι εκ του ασφαλούς. Δεν βγαίνει τίποτε έτσι.

Ειρήνη Φ.

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ