2013-08-29 12:15:39
Φωτογραφία για Κινητοποιήσεις, πολιτικές εξελίξεις και αυτοδιοικητικές εκλογές στην ατζέντα του Τσίπρα ...!!!
Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

Η προετοιμασία της ΔΕΘ, οι πολιτικές εξελίξεις και το κοινωνικό κλίμα, αλλά και οι εκλογές που έρχονται την επόμενη άνοιξη

απασχόλησαν την εξάωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ η οποία συνεδρίασε εν όψει της Κεντρικής Επιτροπής που θα γίνει το Σαββατοκύριακο.

Αν κρίνει κανείς από το κλίμα που επικράτησε στη συζήτηση της Γραμματείας η Κεντρική Επιτροπή θα κυλίσει ήρεμα, ούτως ή άλλως στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ευρύτατα διαδεδομένη η άποψη ότι χρειάζεται μόνο να φυσήξουν για να πέσει η κυβέρνηση. Το πώς και πόσο θα «φυσήξουν» ενδεχομένως βέβαια να δημιουργεί κάποιες δυσκολίες.

Από τότε που ο Ρούντι Ρινάλντι πάντως κατάφερε να καταστήσει πλειοψηφική την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συμβάλλει στη δημιουργία ενός πλειοψηφικού ρεύματος ανατροπής, υπάρχει μια πλειοδοσία αγωνιστικότητας στην αξιωματική αντιπολίτευση, που αποτυπώνεται και στις ομιλίες του προέδρου κ. Αλ. Τσίπρα.


Καμιά διαφωνία δεν υπάρχει στο ΣΥΡΙΖΑ ως προς το ότι θα σταθούν στο πλευρό όσων θα επιχειρήσουν να «αντισταθούν» στην κυβερνητική πολιτική, η στάση στο θέμα της ΕΡΤ αλλά και η προσδοκία και ενθάρρυνση όλης της μαχητικότητας που μπορούν να επιδείξουν οι θιγόμενες ομάδες (καθηγητές και γιατροί) το αποδεικνύουν. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ήταν ΣΥΡΙΖΑ αν την νεα αγωνιστικότητα δεν θα προσπαθούσε ο κάθε ένας στο κόμμα να την εκμεταλλευτεί για τους δικούς του σκοπούς, και η Αριστερή Πλατφόρμα θέλει να την χρησιμοποιήσει για να συσφίξει τις σχέσεις με τον κόσμο της υπόλοιπης Αριστεράς, μέσω της οργάνωσης στις γειτονιές ή τους χώρους δουλειάς και να δώσει επιτέλους στο ΣΥΡΙΖΑ την κατεύθυνση που θέλει. Αυτό ήταν και το μόνο σημείο τριβής στην Π.Γ., ο Τσίπρας τους επανέφερε στην τάξη υπενθυμίζοντας ότι δεν προβλέπονται αποκλεισμοί .

Παραδόξως δεν υπήρξαν καθόλου αντιδράσεις στην εισήγηση του τμήματος αυτοδιοίκησης που θα συζητηθεί και από την Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο ο κύριος λόγος μάλλον ήταν ότι το τμήμα, γνωρίζοντας την εκρηκτικότητα του αντικειμένου φρόντισε να παρακάμψει τα πολύ πιθανά σε δημοτικές εκλογές ενδεχόμενα συνεργασίας με Δημαρίτες ή ακόμα και με πασόκους, με το εύρημα ότι ναι μεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα ετοιμάσει ψηφοδέλτια νίκης, κάτι που ενδεχομένως να προϋποθέτει και συνεργασίες, αλλά με νέα πρόσωπα επικεφαλής που θα σηματοδοτούν την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει το νέο στην πολιτική.

Αυτό πιθανόν να αποκλείει βέβαια πέρα από τους πασόκους και άλλους πιθανόν και τους βετεράνους της αυτοδιοίκησης στο ΣΥΡΙΖΑ, για χάριν των νέων προσώπων, τα οποία παρεμπιπτόντως θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα να βρει. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα θέματα έχουν εκρηκτικό περιεχόμενο χωρίς καν να αρχίσει η συζήτηση για τις υποψηφιότητες και γι’ αυτό παραπέμπονται για ειδική κεντρική Επιτροπή μετά τη ΔΕΘ. Για την ηγεσία του κόμματος θα ήταν ιδανικό αν ως τότε είχε ξεκαθαρίσει το πόσο μπορεί να αντέξει αυτή η κυβέρνηση. Την Π.Γ. απασχόλησε και η Συρία, όχι εκτεταμένα όμως

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/267375/kinhtopoihseis-politikes-ekselikseis-kai-aytodioikhtikes-ekloges-sthn-atzenta-toy-tsipra#ixzz2dLcq78JD
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ