2013-08-28 14:20:09
Φωτογραφία για Πρόγραμμα - «ανάσα» για 50.000 ανέργους
Ο σκοπός του προγράμματος, που ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, είναι διπλός και στοχεύει αφενός, να προωθηθεί

η βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανέργων και η αποτελεσματική στήριξη των ανέργων, με προτεραιότητα στους άνεργους που διαβιούν σε οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Αφετέρου, να προωθηθεί η κάλυψη κοινωνικών αναγκών και παράλληλα να βελτιωθούν και να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

«Πρόκειται για μεγάλο και καινοτόμο πρόγραμμα προϊόν του συντονισμού και της συνεργασίας πολλών υπουργείων, προκειμένου με εντατική προσπάθεια να παρακάμψουμε γραφειοκρατικά εμπόδια, χρηματοδοτικές δυσκολίες και κοινοτικές επιφυλάξεις», συνέχισε ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα, αν και δεν αποτελεί τη λύση για το πρόβλημα της ανεργίας, θα δώσει ανάσα στους άνεργους συμπολίτες μας και τα νοικοκυριά που έχουν πληγεί περισσότερο από το σφοδρό κύμα της ύφεσης και της ανεργίας». Τόνισε, παράλληλα, ότι «θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, αξιοποιώντας κάθε δυνατό πόρο και κάθε δυνατότητα να προσφέρουμε ευκαιρίες επανένταξης στην αγορά εργασίας».


«Οι άνεργοι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, σταδιακά, μέχρι το τέλος του χρόνου και σε πλαίσιο απόλυτης διαφάνειας, με την εποπτεία και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, θα απασχοληθούν σε θέσεις κοινωφελούς εργασίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, σε νοσοκομεία, σχολεία, δικαστικές υπηρεσίες και τα ΚΕΠ. Έτσι, το πρόγραμμα και οι σημαντικοί πόροι που θα διατεθούν για αυτό θα "πιάσουν τόπο". Θα υποστηρίξουν αποτελεσματικά τους ανέργους και, παράλληλα, θα ενισχύσουν την ποιότητα και θα διευρύνουν το εύρος παροχής κοινωνικών υπηρεσιών από τις δημόσιες υπηρεσίες και την τοπική αυτοδιοίκηση» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας. δηλαδη καποιος που ειχε μια θεση εργασιας και ειχε ενα μισθο 700e περιπου,στη θεση του θα παρουν ενα νεο απο τον ΟΑΕΔ με 490e...ωραιο προγραμμα ΑΝΑΣΑ κυριε υπουργε.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ